Οικόπεδο 66 στρεμμάτων στο Σόδυ καθαρίζει ο Δήμος Χανίων – Θέλει να το κάνει πάρκο | Video+Photos

οικόπεδο-66-στρεμμάτων-στο-σόδυ-καθαρίζ-1419194

Τον καθαρισμό οικοπέδου 66 στρεμμάτων στο Σόδυ, απέναντι ακριβώς από το Μουσικό Σχολείο, ολοκληρώνει αυτές τις μέρες ο Δήμος Χανίων, έπειτα από επανειλημμένα αιτήματα κατοίκων που ζουν στην περιοχή. Το οικόπεδο ήταν επί χρόνια παρατημένο και μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο και χώρο απόθεσης μπάζων. Μάλιστα για να κινηθεί η διαδικασία του καθαρισμού χρειάστηκε η παρουσία εισαγγελέα, καθώς η έκταση ανήκει σε ιδιώτες κληρονόμους που ζουν εκτός Ελλάδος και αναμένεται ο δήμος να τους στείλει τον… λογαριασμό μαζί με το νόμιμο πρόστιμο.

«Βρήκαμε τους 10 περίπου ιδιοκτήτες, τους ενημερώσαμε ότι έπρεπε να καθαρίσουν το οικόπεδό τους και μετά, αφού εκείνοι δεν το έκαναν, ενεργοποιήσαμε τη σχετική νομοθεσία που μας επιτρέπει να το καθαρίσουμε εμείς και να το πληρώσουν εκείνοι», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. «Απομακρύναμε τα μπάζα και τα σκουπίδια, ενώ δεν κόπηκαν δέντρα. Και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με στόχο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου ώστε να κάνουμε στη συνέχεια ένα πάρκο στο σημείο αυτό».

Το οικόπεδο έχει εξαιρετική θέα, με την πόλη των Χανίων να απλώνεται μπροστά στο βλέμμα του θεατή που θα φτάσει στην άκρη του και τη θάλασσα, λαμπυρίζοντας, να αγκαλιάζει την Κρητική γη.  Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου φέρονται να διαμένουν στις ΗΠΑ, σε δέκα διαφορετικές πολιτείες μάλιστα. Το πρόστιμο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ ξεχωριστά θα πρέπει να πληρωθεί και το κόστος του καθαρισμού, το οποίο θα υπολογίσει με το τέλος του ο δήμος Χανίων. Ο καθαρισμός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, επισήμανε ότι τα μπάζα δεν βρέθηκαν από μόνα τους στο σημείο και κάλεσε τους πολίτες να μην προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες:

«Πριν από ένα-δυο χρόνια είχε πάρει και φωτιά εδώ, είχαν κινδυνεύσει κατοικίες και είναι και το σχολείο δίπλα. Καταφέραμε να βρούμε τη λύση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τελειώσουμε. Η παρέμβαση γίνεται με δικά μας μέσα, δεν βάλαμε εργολάβο. Τα απορρίμματα όμως και τα μπάζα δεν ήρθαν μόνα τους στο σημείο αυτό και θέλω να επιστήσω την προσοχή των δημοτών ότι είναι πολύ άσχημο να γίνεται αυτό».

Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική να μετατραπεί σε πάρκο το οικόπεδο αυτό είναι, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, μεσομακροπρόθεσμη.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Οικόπεδο 66 στρεμμάτων στο Σόδυ καθαρίζει ο Δήμος Χανίων – Θέλει να το κάνει πάρκο | Video+Photos

  1. Δεν έρχεται ο Δήμος κι από τον Καλαθά μια βόλτα που όχι μόνο δεν υπάρχει πάρκο, αλλά ούτε παγκάκι.. Από τη στιγμή που υπάρχει ήδη Δημόσιος χώρος, που δεν έχουν αξιοποιήσει, και να μην αρπάζουν τα ξένα οικόπεδα.. Δεν είναι μόνο τουριστική περιοχή Καλαθάς, μένουν κ μόνιμοι κάτοικοι πλέον..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook