Οικονόμου: Πότε θα δοθεί το έκτακτο δώρο Πάσχα προς τις ευάλωτες ομάδες

οικονόμου-πότε-θα-δοθεί-το-έκτακτο-δώρ-1379950

Στις 20 – 21 Απριλίου θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ προς τους ευάλωτους, ενώ η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων θα ανοίξει μέσα σε αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για τις πολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να βοηθήσει «τον καθένα πολότη ανάλογα με τις ανάγκες του και αξιοποιώντας κάθε δυνατό πόρο».

«Θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί οικονομικές επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη», υπογράμμισε ακόμα.

«Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρά γι’ αυτό και η κυβέρνηση λαμβανει μέτρα για να περιορίσει τις επιπτώσεις», είπε απαριθμώντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την κρίση, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πρωτογενής τομέας των αγροτών και κτηνοτρόφων αποτελούν προτεραιότητα «για να είμαστε έτοιμοι σε πιθανή αναταραχή».

Κάθε ευρώ πρέπει να ενισχύσει το εισόδημα της κοινωνίας, σημείωσε ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια.

«Υπάρχει σχέδιο σε ένα περιβάλλον δύσκολο και προσπαθούμε να μετριάσουμε το αποτύπωμα της κρίσης στη ζωή των πολιτών», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook