Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα – Τι είπε για τους εμβολιασμένους

οικονόμου-δεν-θα-υπάρξει-άλλο-lockdown-στη-χώ-1283596

Για την Κοινή Υπουργική Απόφαση που λήγει την επόμενη εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους πολίτες και για το εάν θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα γι’ αυτούς μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

“Eστιάζουμε σε συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, στην υποχρέωση για τεστ κορονοϊού και περιορισμούς κίνησης σε συγκεκριμένους χώρους. Δίνουμε έμφαση στο πρόγραμμα εμβολιασμού με κάθε μέτρο, με κάθε τρόπο, με κάθε πειθώ, με ενθάρρυνση και για την τρίτη δόση. Kαι φυσικά κάνουμε μια διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα”, σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει μια δεύτερη δέσμη μέτρων -εάν όχι περιοριστικών- πιο αυστηρών για τους ανεμβολίαστους και εάν αυτό θα αφορά στις χριστουγεννιάτικες αγορές και την κίνηση των καταστημάτων.

“Εστιάζουμε την προσοχή μας στη στρατηγική μας την οποία έχουμε παρουσιάσει και εφαρμόζουμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια… Προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες…. η κοινωνία, η οικονομία, η εκπαίδευση, η ζωή να λειτουργεί στο μέγιστο βαθμό της κανονικότητας και να ενισχύουμε το σύστημα υγείας για να αντιμετωπίσουμε, να ανασχέσουμε και αυτή τη φάση της πανδημίας που είναι ιδιαίτερα επιθετική και αφορά κυρίως στους ανεμβολίαστους. Εδώ είμαστε, όλες οι δυνάμεις μας είναι προσανατολισμένες σε αυτό, όλη μας η προσοχή και η προσπάθεια συνολικά είναι εδώ. Και σε συνεργασία με την Επιστημονική κοινότητα αξιολογούμε τη δυναμική και τα μεγέθη της πανδημίας καθημερινά”.

Επίσης ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν να μπουν σε κανέναν εσωτερικό χώρο στην εστίαση και στο εμπόριο, όπως γίνεται σε κάποιες άλλες χώρες και εάν εξετάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο.

“Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας” απάντησε .”Eστιάζουμε στο πλαίσιο αυτό. Εκεί είμαστε, εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας: στην επέκταση των εμβολιασμών, την εφαρμογή του πλαισίου, στους εκτεταμένους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Στη συνεχή ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας γιατί εκεί δίνεται ετούτη η ώρα η μεγάλη μάχη”, επανέλαβε ο ίδιος

“Η βασική, η ασφαλέστερη, η αποδοτικότερη οδός περιορισμού των κρουσμάτων αλλά και των συνεπειών της ασθένειας είναι όπως έχουν καταλήξει όλοι οι αρμόδιοι επιστήμονες, ο εμβολιασμός” τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

“Η κυβέρνησή μας με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια αλλά και το δημόσιο συμφέρον έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές:

Πρώτα απ’ όλα έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα και ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς.

Ταυτόχρονα εφαρμόζονται σε συνεννόηση με τους ειδικούς μια σειρά από μέτρα και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο σχέδιο ελέγχου της τήρησης εφαρμογής των μέτρων.

Ταυτόχρονα με ιδιαίτερη έμφαση συνεχίζεται η προσπάθεια για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και την επιτάχυνση των ρυθμών για την τρίτη, τη λεγόμενη αναμνηστική δόση».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook