Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Τα δένδρα της πόλης δέχονται συνεχείς επιθέσεις με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής

Δυστυχώς, τα δέντρα της πόλης μας στην Ανατολική Τάφρο, το Δημοτικό Κήπο αλλά και τους δρόμους όπως πχ στη Λεωφόρο Σούδας, δέχονται συνεχείς επιθέσεις με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, που θα έπρεπε να φροντίζει για την προστασία των μεγάλων δέντρων και τον πολλαπλασιασμό των χώρων πρασίνου.

Τα παραπάνω  τονίζει σε ανακοίνωση η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων και παράλληλα επισημάνει:

«Επισκέπτες της πόλης από διάφορες χώρες αλλά και ντόπιοι μένουν άναυδοι με πόση ευκολία θυσιάζονται μεγάλα δέντρα χάριν των όποιων σχεδιασμών κάποιων!

Τα δέντρα τα βλέπουν σα να ήταν ένα ακόμη οικοδομικό υλικό της πόλης, που το γκρεμίζουν ανά πάσα στιγμή για να δώσει τη θέση του σε κάτι άλλο.

Δε συνειδητοποιούν ότι τα δέντρα είναι κατοικία πουλιών κι άλλων οργανισμών. Ότι μας δίνουν οξυγόνο, δεσμεύουν νερό με τις ρίζες τους κι αποφεύγουμε τις πλημμύρες, ότι μας χαρίζουν σκιά και δροσιά το καλοκαίρι, απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα κι αποφεύγουμε χάρη σε αυτά την αύξηση της θερμοκρασίας.

Η Κλιματική Κρίση θεωρούν ότι είναι κάτι που δεν μας αφορά κι ας βιώνουμε καύσωνες ανοιξιάτικα και πλημμύρες καλοκαίρια. Θυσιάζουν τη σκιά, τη δροσιά, το οξυγόνο τού ΣΗΜΕΡΑ με την υπόσχεση ότι μετά από 20-30 χρόνια θα έχουν επιβιώσει τα νέα μικρά δέντρα που φυτεύουν. Αυτά τα σχέδια έχουν ένα τεράστιο ΚΕΝΟ 20-30 χρόνων μέχρι να μεγαλώσουν (εάν επιβιώσουν) τα νέα δέντρα που υποτίθεται θα αντικαταστήσουν τα μεγάλα παλιά δέντρα.

Εν τω μεταξύ, καλούμαστε να ζήσουμε σε κρανίου τόπο για τα επόμενα 20-30 χρόνια με την Κλιματική Κρίση να θεριεύει, με τα μέτρα για την πανδημία να μην μας επιτρέπουν να απομακρυνθούμε από το Δήμο μας! Χρειαζόμαστε όλα τα δέντρα που υπάρχουν κι ακόμη περισσότερα, αυτό ας καταλάβουν οι πολιτικές ηγεσίες κι ας δώσουν οδηγίες στους «ειδικούς» να βρουν λύσεις! Δεν μπορεί οι «ειδικοί» να καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Είναι η βούληση των πολιτών που ζητάνε σκιά, δροσιά, οξυγόνο, πράσινο παντού που επιβάλλουν στους ειδικούς να βρούνε λύσεις για προστασία των δέντρων!

Εάν είναι απόλυτη ανάγκη να απομακρυνθεί ένα δέντρο, υπάρχουν άλλες λύσεις αντί να κοπεί, όπως βλέπουμε σε βίντεο από άλλα μέρη όπου αρχίζουν να βλέπουν με άλλο μάτι τη φύση, μεταφέροντας ολόκληρα ζωντανά δέντρα και μεταφυτεύοντάς τα;

Για την πόλη μας αυτό παραμένει επιστημονική φαντασία.»

Zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤι είπε στους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς ο Δήμαρχος Χανίων
Επόμενο άρθροΜητέρα με κορονοϊό γέννησε πρόωρα ενώ ήταν διασωληνωμένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ