Οικογένεια Φύσσα: Να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας

οικογένεια-φύσσα-να-μην-θρηνήσουμε-κα-1294442

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης κατά της Χρυσής Αυγής, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα εξέδωσε μέσω των συνηγόρων της ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: “Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας. Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Συνήγοροι οικ. Φύσσα.

Μάγδα Φύσσα: Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή

Σε δηλώσεις που είχε κάνει η Μάγδα Φύσσα στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, στην ΕΡΤ, με αφορμή το Film Festival Killah-P, είχε υποστηρίξει τα εξής: «Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό επειδή μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή, είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν», εκφράζοντας την αποφασιστικότητά της να παραμείνει μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Ναι εντάξει βάλαμε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή αλλά υπάρχει φασισμός εκεί έξω. Μην ξεχνάμε τους 500.000 που τους ψηφίσανε. Εκεί έξω είναι και είναι διάφορες οι μορφές φασισμού», είπε ακόμη η κα. Φύσσα που οκτώ χρόνια μετά έδωσε τη θέση της στους συγγενείς θυμάτων φασιστικής, ρατσιστικής σεξιστικής βίας και ομοφοβίας, που στάθηκαν στην κορυφή της φετινής πορείας.

Ποτέ δεν ξεχάσαμε και αυτά τα παιδιά που έχουν χαθεί με αυτόν τον τρόπο με ρατσιστικά κίνητρα, φασιστικά, γυναικοκτονίες. Γιατί ναι μεν μπορεί να μην είναι το ίδιο μια οργάνωση εγκληματική όπως αυτή που σκότωσε τον Παύλο, μπορεί να μην ήταν οργάνωση που σκότωσε τον Ζακ αλλά δεν παύει να ήταν μία δολοφονία σε δημόσια θέα από νοικοκυραίους που το είδε όλη η Ελλάδα».

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook