Οι βασικοί κανόνες για το κρέμασμα των κάδρων στους τοίχους

Οι περισσότεροι από εμάς συμφωνούμε ότι οι άδειοι τοίχοι είναι βαρετοί. Από την άλλη μεριά η διακόσμησή τους με έργα τέχνης είναι για πολλούς δύσκολη υπόθεση.

Ένας από τους διασημότερους διακοσμητές, ο Nate Berkus, σας λέει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε τον πιο όμορφο τοίχο. Ποια είναι τα λάθη που κάνετε και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε.

Μην προσπαθείτε να ταιριάξετε τα κάδρα μεταξύ τους Το πιο μεγάλο λάθος που παρατηρεί ο Berkus στα σπίτια που επισκέπτεται είναι ότι προσπαθούν να ταιριάξουν τα κάδρα μεταξύ τους. «Προτιμώ το mix and match», λέει ο ίδιος. Συνδυάστε διαφορετικά κάδρα μεταξύ τους.

Μην προσπαθείτε να ταιριάξετε τα κάδρα μεταξύ τους

Δεν χρειάζεται όλα να είναι συμμετρικά μεταξύ τους Μπορεί να σας φαίνεται δελεαστικό το να κρεμάσετε όλα σας τα έργα τέχνης στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο, κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να σας αγχώνει. «Οι άνθρωποι νομίζουν πως όλα πρέπει να είναι συμμετρικά. Έχουν εμμονή με την ιδέα ότι όλα πρέπει να έχουν μια ισορροπία πράγμα που δεν ισχύει», λέει ο Berkus. Κρεμάστε τα έργα σας σε διαφορετικά ύψη για να δώσετε μια διαφορετική δυναμική στον χώρο σας.

Μην κολλάτε στις gallery τοίχου Πολλοί είναια αυτοί που φοβούνται να βάλουν μεγάλα έργα τέχνης στους τοίχους τους και προτιμούν αν φτιάχνουν gallery με μικρότερα έργα τέχνης. «Τα μεγάλα έργα τέχνης, όταν επιλέγονται σωστά, μπορούν να δείξουν φανταστικά μέσα σε έναν χώρο», λέει ο διακοσμητής.

Μην κολλάτε στις gallery τοίχου

Κρεμάτε έργα τέχνης σε περίεργα μέρη Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σημεία στο σπίτι που οι περισσότεροι συνηθίζουν να κρεμάνε τα έργα τέχνης τους: πίσω από το κρεβάτι, πάνω από τον καναπέ του σαλονιού. O Berkus προτείνει να βάζετε έργα τέχνης και σε περίεργα σημεία του σπιτιού. Σκεφτείτε να κρεμάσετε κάτι στο χολ ή στο διάδρομο, σε κάποια γωνιά του σαλονιού ή και στο μπάνιο σας.

spirossoulis.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι πρώτοι αγώνες του ΝΟΧ στον Άγιο Νικόλαο για φέτος
Επόμενο άρθροΡομαντική πρόταση γάμου με θέα τον Φάρο στα Χανιά! Video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ