Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για άψογο δέρμα

οι-τροφές-που-πρέπει-να-αποφεύγετε-για-1189439

Αν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ το πρόβλημα της ακμής, είτε σε μικρότερη είτε σε μεγαλύτερη ηλικία, θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που επηρεάζουν την υγεία και την εικόνα του δέρματός σας. Το International Journal of Dermatology μετά από δεκαετή έρευνα αναφορικά με τη σχέση μεταξύ τροφής και ακμής διαπίστωσε ότι υπάρχουν έξι διατροφικοί παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα σας.

Αν και το δέρμα του καθενός αντιδρά διαφορετικά, εάν μείνετε μακριά από τα ακόλουθα τρόφιμα και τρώτε πολλά ωμά λαχανικά, πιθανότατα θα δείτε διαφορά στο δέρμα σας.

  • Υψηλά γλυκαιμικά τρόφιμα: σιρόπια, καστανό ρύζι
  • Υψηλό γλυκαιμικό φορτίο: λευκό ρύζι, τηγανητά
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα: τυρί, γάλα και τα υποπροϊόντα του
  • Γρήγορο φαγητό: οποιαδήποτε πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπέργκερ, χοτ ντογκ κ.α.
  • Σοκολάτα

Παρόλο που το φαγητό αποτελεί μόνο μια πτυχή της θεραπείας, είναι γνωστό ότι η γενετική και οι αλλαγές ορμονών παίζουν σημαντικό ρόλο, ενώ τρώγοντας πάρα πολλά από τα προηγούμενα τρόφιμα χωρίς να συμπεριλάβετε αρκετά λαχανικά στη διατροφή σας, το πρόσωπό σας μπορεί να γεμίσει με ακμή.

Είναι, επίσης, απαραίτητο να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα πρόσθετα σάκχαρα και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ενώ για να τονώσετε ακόμη περισσότερο το υγιές δέρμα σας, καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά, φρούτα, καθώς και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα -όπως ο σολομός.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook