Οι τροφές που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης

οι-τροφές-που-επιταχύνουν-τη-διαδικασ-1153770

Εάν πιστεύατε ότι η έκθεση στον ήλιο, το άγχος και το κάπνισμα ήταν τα μόνα πράγματα για τα οποία έπρεπε να ανησυχείτε αναφορικά με τους παράγοντες που επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης, ξανασκεφτείτε το. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σειρά από τρόφιμα που, επίσης, μπορούν να αυξήσουν τον ρυθμό με τον οποίο γερνάμε. Δείτε ποιες είναι αυτές και προσπαθήστε να πείτε «όχι» αν θέλετε το δέρμα σας να είναι νεανικό και λαμπερό.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι το νούμερο ένα φαγητό που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης. Δεν συνδέεται μόνο με το λίπος, αλλά και με τις ρυτίδες, καθώς διασυνδέεται με το κολλαγόνο, καθιστώντας το δέρμα λιγότερο εύκαμπτο, ενώ ταυτόχρονα το αφυδατώνει.

Πατάτες και σπόροι

Τόσο οι πατάτες όσο και οι σπόροι μετατρέπονται τελικά σε ζάχαρη μέσα στο σώμα μας και καταναλώνουν πολύτιμα μέταλλα όταν μεταβολίζονται, όπως ο ψευδάργυρος, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. Για να μην αναφέρουμε ότι προσφέρουν σχεδόν τίποτα περισσότερο, εκτός από θερμίδες!

Αλκοόλ

Ο απόλυτος υπαίτιος για την αφυδάτωση του δέρματος, το αλκοόλ «κλέβει», επίσης, βιταμίνες Β, Α και C, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για το δέρμα και τη συνολική υγεία. Η υπερβολική αλκοόλη εξαντλεί τα μέταλλα όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, καθώς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία χρειάζονται για να επιβραδύνουν την έναρξη της πρόωρης γήρανσης.

Καφεΐνη

Οι περισσότεροι αγαπούν ιδιαιτέρως ένα καλό φλιτζάνι καφέ -στο βαθμό που μας δίνει ευχαρίστηση, πάντα με μέτρο, είναι καλό για όλους. Ωστόσο, θυμηθείτε να πίνετε ένα επιπλέον ποτήρι νερό για κάθε φλιτζάνι καφέ που καταναλώνετε για να εξουδετερώσετε τις αφυδατικές επιδράσεις της καφεΐνης στο σώμα.

Μεταποιημένα κρέατα

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι αυξάνει το πρήξιμο και τα συντηρητικά που περιέχουν προκαλούν φλεγμονή. Επιπλέον, καταναλώνουν τη βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία του κολλαγόνου.

Υδρογονωμένα λίπη

Αυτά είναι τα είδη των κατεστραμμένων λιπών που βρίσκονται σε τρόφιμα με μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως μπισκότα, και σε fast food επιλογές καθώς και σε τηγανητές τροφές. Μειώνουν τη ρευστότητα των κυττάρων μας, επιβαρύνουν το συκώτι και αυξάνουν τη φλεγμονή, δηλαδή τη γήρανση.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook