Οι Times «αδειάζουν» Μητσοτάκη για τις υποκλοπές και την αναφορά σε Βαξεβάνη

οι-times-αδειάζουν-μητσοτάκη-για-τις-υπο-1523431
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Μεγαλοπρεπές «άδεισμα» του Κυριάκου Μητοστάκη από τους Times του Λονδίνου για την υπόθεση των υποκλοπών.

Σε δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη λίστα με τους 33 παρακολουθούμενους που δημοσίευσε το Documento και διαψεύδει κατηγορηματικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη περί απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου από το 2016, η οποία εμπλέκει τον Κώστα Βαξεβάνη «στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο υπό πολιορκία πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν «υποκλοπές στα τηλέφωνα τουλάχιστον 33 πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, «συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Nottingham Forest». Ομάδας της οποίας είναι ιδιοκτήτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Οι κατηγορίες έρχονται εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων στις Βρυξέλλες για περιορισμό της χρήσης spyware από κυβερνήσεις κρατών, αφού η Ελλάδα και τουλάχιστον τρία άλλα κράτη διαπιστώθηκε ότι «καταχρώνται» κακόβουλο λογισμικό για να παρακολουθούν τους αντιπάλους τους», αναφέρουν οι Times και σημειώνουν:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ως πρωθυπουργός επιβλέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας, «κρυφάκουγε» επίσης εξέχοντες βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματος Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το Documento.

Ο Μητσοτάκης απέρριψε τους ισχυρισμούς σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Είναι ένα απίστευτο ψέμα, ξεδιάντροπο και επικίνδυνο», είπε. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη», σημείωσε.

Για την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον Κ. Βαξεβάνη, στο δημοσίευμα των Times, σημειώνεται ότι η βρετανική εφημερίδα έχει λάβει γνώση της δικαστικής απόφασης και επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει απόφαση για τον Κώστα Βαξεβάνη. Όπως αναφέρουν: «Οι Times έχουν αποκτήσει ένα αντίγραφο της δικαστικής απόφασης, η οποία δεν κάνει καμία ρητή αναφορά στον Βαξεβάνη».

Σημειώνεται ότι η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας (Sunday Times) είχε φιλοξενήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παραχωρώντας συνέντευξη είχε επιτεθεί στον Κώστα Βαξεβάνη με ακριβώς τις ίδιες συκοφαντίες εναντίον του, κάνοντας λόγο για σύνδεση του τελευταίου με Ρώσο ολιγάρχη.

Στη συνέχεια, ο Κ. Βαξεβάνης είχε αποστείλει επιστολή διάψευσης προς τους Times όπου αποδομούσε μία προς μία τις κατηγορίες του Μητσοτάκη λέγοντας πως «ο πραγματικός λόγος πίσω από τη τοξική συμπεριφορά του Έλληνα πρωθυπουργού είναι πως μισεί τη κριτική και την ερευνητική δημοσιογραφία».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook