Οι τέσσερις αλλαγές στους κανονισμούς της EuroLeague

οι-τέσσερις-αλλαγές-στους-κανονισμού-1537976

Οι ομάδες βρίσκονται ήδη στην αφετηρία περιμένοντας το σήμα εκκίνησης για τη νέα σεζόν τόσο στην EuroLeague όσο και στο EuroCup. Στο πλαίσιο αυτό, η διοργανώτρια Αρχή με σχετική ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης (04/10), γνωστοποίησε τις αλλαγές που έγιναν στους κανονισμούς της διαιτησίας.

Οι εν λόγω τροποποιήσεις αφορούν κυρίως την ποινή σε φάουλ και τον ορισμό του ως αντιαθλητικού, αλλά και την δυνατότητα των προπονητών για challenge.

Σε μία πιο αναλυτική περιγραφή, το φάουλ που γίνεται από τον εκάστοτε παίκτη πριν την επαναφορά της μπάλας στο παρκέ στα δύο λεπτά πριν τη λήξη του ματς ή της παράτασης, δεν θα επιφέρει δύο βολές (συν κατοχή για την ομάδα που το κέρδισε), αλλά μία.

Οι προπονητές, από εδώ και στο εξής, θα έχουν τη δυνατότητα για ένα και μόνο «challenge», χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός στο χρονικό σημείο του αγώνα, κάτι που σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στιγμή και για οποιαδήποτε από τις 16 περιπτώσεις που επιτρέπεται η χρήση του instant replay.

Αυτό που αλλάζει επίσης, είναι πως στα δύο τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας ή της παράτασης, ο προπονητής της ομάδας που έχει την κατοχή έπειτα από τάιμ άουτ που έχει κληθεί, μπορεί να επιλέξει και το σημείο επαναφοράς. Δηλαδή, είτε από το μισό της δικής του ομάδας, είτε από το κέντρο, είτε από το μισό του αντιπάλου.

Ενώ, όσον αφορά τους διαιτητές, εκείνοι μπορούν να σταματήσουν τη ροή του παιχνιδιού ανά πάσα στιγμή, αν και εφόσον θεωρήσουν πως υπήρξε «βίαιη πράξη» ανάμεσα σε παίκτες/άτομα που βρίσκονται τόσο στο παρκέ, όσο και στον πάγκο!

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook