Οι τελευταίες στιγμές του Μαραντόνα – Τι είπε στον ανιψιό του λίγο πριν «φύγει»

οι-τελευταίες-στιγμές-του-μαραντόνα-1140719

«Αισθάνομαι άρρωστος» είπε στον ανιψιό του, ενημερώνοντάς τον πως θα επέστρεφε στο κρεβάτι του.

Από το νοσοκομείο είχε βγει μόλις δύο εβδομάδες πριν, στις 11 Νοεμβρίου, έχοντας υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση θρόμβου στον εγκέφαλο.

Αυτές ήταν οι τελευταίες του λέξεις, «αισθάνομαι άρρωστος». Την Τετάρτη το πρωί κατέβηκε για το πρωινό, έδειχνε ωστόσο χλωμός και παραπονιόταν πως κρύωνε.

«Me siento mal», είπε στον ανιψιό του, «νιώθω άσχημα», και επέστρεψε στο κρεβάτι του στη βίλα που νοίκιαζε στο Μπουένος Άιρες.

Λίγο πριν από το μεσημέρι, τον βρήκε η νοσοκόμα του αναίσθητο και τηλεφώνησε για βοήθεια. Όταν έφτασε ωστόσο το ασθενοφόρο, ήταν νεκρός. Ο Ντιέγκο δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης.

Θα πρέπει να περιμένουμε τη νεκροψία για να έχουμε επίσημο ανακοινωθέν για τα αίτια του θανάτου του.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής κήρυξε τριήμερο πένθος για τον θρύλο της στρογγυλής θεάς. Ο Μαραντόνα άφησε πίσω του 5 παιδιά.

Ο εισαγγελέας John Broyad, που ανακοίνωσε τον θάνατό του, δήλωσε: «Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, τοπική ώρα. Η σήμανση ξεκίνησε τη δουλειά της στις 4.00 μ.μ.».

Προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εγκληματικής δραστηριότητας ή βίας. Η νεκροψία θα γίνει για να καθοριστεί πέραν αμφιβολίας η αιτία του θανάτου του, αλλά μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο ότι όλα δείχνουν φυσικά αίτια»…

H εφημερίδα της Αργεντινής, Clarín, εκείνη που πρώτη αποκάλυψε την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, δημοσίευσε πώς ήταν οι τελευταίες μέρες του Αργεντινού, ο οποίος πέθανε χθες από ανακοπή καρδιάς, λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση 60 χρόνων ζωής (30/10). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι τελευταίες μέρες του Μαραντόνα, πριν από το θάνατό του, σημαδεύτηκαν από πολλές υποτροπές της υγείας και μεταπτώσεις της διάθεσής του.

Η διάγνωση παρέμενε η ίδια όπως όταν έφυγε από την κλινική Olivos μετά από εγχείρηση στο κεφάλι για την αφαίρεση του αιματώματος του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η εντατική θεραπεία για τη σταθεροποίηση της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης επιδεινώθηκε λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.

«Η ανάκαμψη έπρεπε να είναι μακροπρόθεσμη, αν και στη ζωή του Μαραντόνα όλα ήταν καθημερινά», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο Μαραντόνα συνέχισε να ζει στο νέο του σπίτι στην Τίγκρες, μια νοσοκόμα τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα, έκανε ασκήσεις με τον κινησιολόγο του για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων, είχε γύρω του την οικογένεια του και δέχτηκε τακτικές επισκέψεις από τα παιδιά του, κυρίως την Τζιανίνα και την Τζάνα. Είχε καταφέρει να ξεφύγει από την κατανάλωση αλκοόλ, ένα θεμελιώδες ζήτημα για να αποφευχθεί η υποτροπή.

Το δεύτερο στάδιο της θεραπείας του, που διοργανώθηκε από τον γιατρό Λεοπόλδο Λούκε, είχε ως στόχο να βρει κίνητρα. «Τίποτα δεν τον παρακινεί», είπαν εκείνοι που ήταν κοντά στον Μαραντόνα την παραμονή των 60ων γενεθλίων του. Η προσπάθεια ήταν να ενεργοποιηθεί ο Μαραντόνα, να βρει κάτι που θα τον έκανε να το απολαύσει, που θα τον κρατούσε απασχολημένο και που θα του επέτρεπε να μείνει μακριά από πειρασμούς.

«Ίσως μπορεί να πάει σε κάποιο παιχνίδι ή προπόνηση μία φορά την εβδομάδα», έλεγαν. Για κάθε βήμα συμφωνούσαν με τις κόρες του Ντιέγκο, οι οποίες πήραν τις αποφάσεις. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες όλοι τον είδαν πολύ άσχημα, «πολύ ανήσυχο». Και η ιδέα ενός ταξιδιού στην Κούβα για να συνεχίσει την ανάκαμψη στο νησί άρχισε να κερδίζει έδαφος. Με τη διαφορά που αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να το κάνει. Πεθαίνοντας την ίδια ημέρα όπως ο φίλος του Φιντέλ Κάστρο το 2016…

dikaiologitika.gr, president.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook