Οι συνήθειες που δεν έχετε καταλάβει ότι δημιουργούν ρυτίδες

οι-συνήθειες-που-δεν-έχετε-καταλάβει-ό-1274619

Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα, κάτι που αποτυπώνεται και στο δέρμα σας, με τα σημάδια γήρανσης, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο έντονα να μας το υπενθυμίζουν σε καθημερινή βάση.

Αν και οι ρυτίδες, λοιπόν, είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα της γήρανσης του δέρματος, κάποιες από τις συνήθειες στην καθημερινότητά μας, συμβάλουν αρκετά στη δημιουργία των πρόωρων λεπτών γραμμών, όπως και αυτές που έχετε κατά την διάρκεια της εφαρμογής του μακιγιάζ σας.

Οι συνήθειες που δεν έχετε καταλάβει ότι δημιουργούν ρυτίδες

Αναφορικά με το θέμα ρυτίδες στο πρόσωπο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές σχετικά με τον τρόπο που εφαρμόζετε αλλά και αφαιρείτε το μακιγιάζ σας και κυρίως τη σκιά ματιών, τη μάσκαρα ή το eyeliner. Η Dr. Rachel Nazarian της Schweiger Dermatology Group αποκάλυψε στο Byrdie ότι οι περισσότερες γυναίκες όταν εφαρμόζουν το μακιγιάζ τους κοιτάζονται στον καθρέφτη, και κυρίως στο μακιγιάζ ματιών, σηκώνουν τα φρύδια τους ψηλά δημιουργώντας γραμμές στο μέτωπό τους, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου θα εξελιχθούν σε ρυτίδες. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσέξετε κατά την εφαρμογή του eyeliner είναι το πώς τραβάτε τα βλέφαρά σας, ώστε να σχηματίσετε την χαρακτηριστική γραμμή.

Πρόκειται για ένα αρκετά ευαίσθητο σημείο του προσώπου, στο οποίο θα πρέπει να φέρεστε με ευλάβεια, καθώς τραβώντας αυτά τα ευαίσθητα βλέφαρα πολύ δυνατά μπορεί να κάνετε το κολλαγόνο στο συγκεκριμένο σημείο να σπάσει και με τη σειρά του να προκαλέσει ρυτίδες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το healthdigest.com. Γι΄ αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικές σχετικά με την εφαρμογή του οποιουδήποτε προϊόντος στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Ακόμη και με την κρέμα ματιών, την οποία θα πρέπει να απλώνετε με απαλές κινήσεις.

Ωστόσο, το ζήτημα δεν έγκειται μόνο στην εφαρμογή του μακιγιάζ, αλλά και στον τρόπο που το αφαιρείτε από το πρόσωπό σας. Το σκληρό τρίψιμο των ματιών σας στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά, γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που το αφαιρεί εύκολα και αποτελεσματικά, χωρίς να χρειαστεί να τρίψετε πολύ έντονα την περιοχή γύρω από τα μάτια σας.

newsbeast.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook