Οι συμβολισμοί της περιοδείας Μητσοτάκη στα Χανιά: Οι βρακοφόροι, ο Βενιζέλος και οι 30 μονάδες της ΝΔ στην Κίσαμο

οι-συμβολισμοί-της-περιοδείας-μητσοτ-1702096

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και ο ίδιος προσωπικά στην αυριανή του επίσκεψη στα Χανιά, η οποία θα είναι και η πρώτη… εντός έδρας, σε πολιτικό επίπεδο μετά την συντριπτική επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Ξεκινώντας από την Κρήτη και αυτήν την προεκλογική περίοδο όπως και την προηγούμενη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί μέσα σε λίγες ώρες, από τις Βρύσες, στον Πλατανιά, στην Κίσαμο και στο Θέρισο, σε μια περιοδεία συμπυκνωμένη σε χρόνο αλλά και σε συμβολισμούς.

Αυτή τη φορά δεν θα γίνουν ομιλίες στις μεγάλες πόλεις, όπως τον Μάιο αλλά επισκέψεις σε χωριά και ημιαστικές περιοχές, στο πλαίσιο ενός εκλογικού «road trip» που θα απλωθεί στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Η επίσκεψη στα Χανιά θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης στις 11:15 από τις τις Βρύσες Αποκορώνου. Εκεί στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους κατοίκους του χωριού ενώ θα τον υποδεχτεί ο Δήμαρχος της περιοχής, Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Ξεχωριστή αναμένεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η παρουσία βρακοφόρων από την Ασή Γωνιά που θα απαγγείλουν στον Μητσοτάκη μαντινάδες με τη συνοδεία λύρας.

Από τις αγροτικές Βρύσες στον τουριστικό Πλατανιά, στις 12:15, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης και ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ θα υποδεχτούν στην πλατεία του χωριού τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να συνομιλήσει με θαμώνες στα καφέ και αμέσως μετά να κάνει μια σύντομη βόλτα στα τοπικά καταστήματα.

Η επόμενη στάση θα είναι η Κίσαμος, εκεί όπου η ΝΔ πέτυχε μια τεράστια ανατροπή σε σχέση με το 2019 και αναδείχτηκε σε πρώτο κόμμα με διαφορά 30 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που πληγώθηκε ιδιαίτερα στην Κίσαμο.

Συγκεκριμένα το 2023 η ΝΔ ποσοστό 45,95% (3.656 ψήφους) έναντι 16,95% (1.349 ψήφους) του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ενώ το 2019 πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 37,36% και 2.955 έναντι ποσοστού 34,72% και 2.746 ψήφων της ΝΔ.

Από την πλατεία της Κισάμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε σειρά αναπτυξιακών έργων που σχεδιάζονται στην περιοχή, ξεκινώντας από τον ΒΟΑΚ και την παράκαμψη Κισάμου.

Η επίσκεψη στα Χανιά θα κλείσει το απόγευμα στο ιστορικό Θέρισο. Εκεί θα τον υποδεχτεί ο πρόεδρος του ιδρύματος ερευνών και μελετών «Ελ. Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης που θα τον ξεναγήσει στο αρχηγείο της επανάστασης του Θερίσου το οποίο μετά την ανακαίνισή του λειτουργεί ως μουσείο.

ΖΑΡΠ…

One thought on “Οι συμβολισμοί της περιοδείας Μητσοτάκη στα Χανιά: Οι βρακοφόροι, ο Βενιζέλος και οι 30 μονάδες της ΝΔ στην Κίσαμο

  1. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για όλα αυτά που συμβαίνουν.
    Ο λαός ξεχνά?
    Δεν γνωρίζει?
    Να πάρει αυτά τα ποσοστά μετά απ’όλα όσα έχουν βγει στην φόρα.
    Ο πρωθυπουργός των 💯 σκανδάλων.
    Ας μας απαντήσει ένας απ’όλους που τον ψήφισαν, και που θα το ξανακάνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook