Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης για την βράβευση του καθηγητή Λευτέρη Οικονόμου

οι-πρυτανικές-αρχές-του-πανεπιστημίο-1072425

Την ικανοποίηση τους για την βράβευση του Ομότιμου Καθηγητή Λευτέρη Οικονόμου, εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Η κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με την είδηση της βράβευσης του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, κ. Λευτέρη Οικονόμου, με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου για το έτος 2020.  Το βραβείο αυτό, που έως σήμερα απονεμόταν σε προσωπικότητες που έχουν γεννηθεί στο Ηράκλειο και προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην Κοινωνία, στην Επιστήμη, και στον Πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης, για πρώτη φορά φέτος δίδεται σε κάποιον με καταγωγή εκτός Ηρακλείου.

Ο Λευτέρης Οικονόμου υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αρχικούς ιδρυτές του ακαδημαϊκού και ερευνητικού οικοσυστήματος της Κρήτης. Από αυτούς που είχαν το όραμα, αλλά ακόμα πιο σημαντικό, είχαν την γνώση και την ικανότητα να μετατρέψουν το όνειρό τους σε κάτι πολύ πραγματικό και απτό: ένα Ίδρυμα στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο κοντά ποιοτικά στα καλά Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά πανεπιστήμια. Στα χνάρια αυτών των ανθρώπων οφείλουμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε επιμένοντας σε στόχους ακαδημαϊκής αριστείας, στελεχώνοντας το Ίδρυμα μέσω της ενεργητικής προσέλκυσης καθηγητών από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, υπηρετώντας με συνέπεια την εξωστρέφεια, τον διεθνή προσανατολισμό και την προσέλκυση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων, και τέλος μένοντας μακριά από πολιτικές επιρροές.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης συγχαίρει τον αγαπητό συνάδελφο, του εύχεται υγεία, αμείωτη ερευνητική ανησυχία και όρεξη να συνεχίσει να προσφέρει με τη διδασκαλία του στους φοιτητές και με τη σοφία του στους νεότερους συναδέλφους.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook