Οι προτάσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων Χανίων με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων ελέω κορονοϊού

οι-προτάσεις-της-αγωνιστικής-συσπείρ-1325620

Την πρότασή της που θα καταθέσει σε επόμενο συμβούλιο του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Χανίων, έκανε γνωστή η Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Χανίων. Στο σχέδιο πρότασης, προτείνεται παράσταση διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, κινητοποίηση στον ΕΟΔΥ και στον δήμο Χανίων.

Πρόκειται ωστόσο απλά για πρόταση, η οποία δεν έχει υιοθετηθεί από την Ένωση και το αν θα πραγματοποιηθούν τα όσα αναφέρει, ή έστω μέρος αυτών, θα αποφασιστούν από το ΔΣ της.

Η πρόταση παρακάτω:

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς να παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών.

Μόνο οργή και θυμό προκαλεί η ανακοίνωση του ενός επιπλέον τεστ, μόνο για την πρώτη βδομάδα, τη στιγμή που τα κρούσματα λόγω της υπερμεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης θεριεύουν και τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» από τη ραγδαία αύξηση εισαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Νοσοκομείο Χανίων οι κλινικές covid έχουν γεμίσει και έχει αποφασιστεί η διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Παρά την τραγική κατάσταση, που φαίνεται ότι θα ενταθεί τις επόμενες μέρες εξαιτίας της αναμενόμενης έκρηξης κρουσμάτων, η κυβέρνηση επιμένει να θέτει τόσο την Υγεία, όσο και την Παιδεία στο εγκληματικό ζύγι κόστους-οφέλους.

Δύο χρόνια τώρα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί διεκδικούμε τα αυτονόητα. Αραίωση των τμημάτων, σύνδεση των σχολείων με αναβαθμισμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία, προσλήψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και σε προσωπικό καθαριότητας, ασφαλείς σχολικές μεταφορές.

Αντί γι’ αυτά όμως και παρότι υπήρχε όλος ο αναγκαίος χρόνος, τα τμήματα των 25, 27 ή και 28 μαθητών σε αίθουσες κλουβιά και κοντέινερς παραμένουν, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα μισά της χρονιάς είναι δεκάδες, ενώ το προσωπικό σχολικής καθαριότητας δεν επαρκεί για να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα υγιεινής στα σχολεία.

Ακόμα και στο κομμάτι της πρόληψης, ενισχύοντας και πάλι τη λογική της ατομικής ευθύνης, φορτώνει στις πλάτες των γονιών όχι μόνο την ευθύνη διενέργειας self, rapid και μοριακών, αλλά και το κόστος των δύο τελευταίων, τη στιγμή που οι αυξήσεις σε τρόφιμα και ενέργεια έχουν εξαφανίσει και το τελευταίο ευρώ που είχε απομείνει στο πορτοφόλι κάθε λαϊκής οικογένειας.

Επιπλέον, η κυβέρνηση επιμένει στη διατήρηση του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, μέτρο επί της ουσίας υπερμετάδοσης του κορονοϊού, υπονομεύοντας παράλληλα την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ως Ένωση Γονέων αρνούμαστε να δούμε άλλη μια σχολική χρονιά χαμένη, με θύματα τα παιδιά μας. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι για 3η συνεχή χρονιά δε δίνεται ούτε ένα ευρώ για την αναχαίτιση του ιού στα σχολεία μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.

Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapidκαι μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.

Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.

Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.

Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ασφαλείς σχολικές μεταφορές με μείωση της πληρότητας και αύξηση των δρομολογίων.

Για όλα τα παραπάνω

Τη Δευτέρα 10/1 στις 13.30 προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αμέσως μετά σε συνέντευξη τύπου, αποκαλύπτοντας την πραγματική κατάσταση στα σχολεία μας.

Την Τρίτη 11/1 στις 14.30 σε κινητοποίηση στον ΕΟΔΥ, απαιτώντας κλιμάκια στα σχολεία.

Την Παρασκευή 14/1 σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Χανίων, διεκδικώντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Καλούμε τα μέλη μας, τους συλλόγους γονέων σε σύσκεψη την Τετάρτη 12/1 στις 18.00 στο πρώην Δημαρχείο Γαλατά, προκειμένου να συζητήσουμε και από κοινού να οργανώσουμε τις δράσεις μας.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook