Οι πιο υγιεινές και τραγανές smashed πατάτες χρειάζονται μόλις 3 υλικά

οι-πιο-υγιεινές-και-τραγανές-smashed-πατάτες-1645025

Η πατάτα ανήκει στα δημοφιλέστερα συνοδευτικά φαγητά, αφού δεν είναι λίγα τα κυρίως γεύματα με τα οποία μπορεί να συνδυαστεί. Οι τηγανιτές δε, τα γνωστά και αγαπημένα σε πολλούς French fries, ταιριάζουν άψογα σε κάθε σχεδόν αλμυρή συνταγή, ενώ αποτελούν την εύκολη και γρήγορη λύση την ώρα της μεγάλης πείνας. Τα λιπαρά, ωστόσο, με τα οποία επιβαρύνονται, λόγω του τρόπου παρασκευής τους δεν ενδείκνυνται να καταναλώνονται ως μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, για αυτό και ίσως θα πρέπει να τις αποφεύγουμε.

Όμως η σούπερ τραγανή και νόστιμη γεύση τους είναι τόσο ελκυστική που δύσκολα μπορούμε να τις απορρίψουμε εντελώς από την διατροφή μας. Η λύση; Να δοκιμάσεις την παρακάτω εξίσου γευστική, τραγανή αλλά και υγιεινή συνταγή για smashed potatoes. Οι «τσακιστές πατάτες» – όπως επίσης είναι γνωστές – ετοιμάζονται χωρίς ιδιαίτερο κόπο στο φούρνο και δεν επιβαρύνονται με περιττά λιπαρά. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Υλικά:

  • 2 κιλά πατάτες (προτίμησε μικρός μέγεθος)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο ή μυρωδικά της επιλογής σου
  • 1 + ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  • Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα κάτω από άφθονο νερό, απομακρύνοντας χώματα και βρωμιές.
  • Τοποθέτησε τες μέσα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό και αφού ρίξεις το ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, βράσε τες μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 – 30 λεπτά.
  • Το μέγεθος της πατάτας επηρεάζει τον χρόνο κατά τον οποίο θα βράσουν, οπότε τις προσαρμόζεις ανάλογα.
  • Αφού είναι έτοιμες, στράγγιξε τες από το νερό και τοποθέτησε τες σε ένα ταψί για ψήσιμο.
  • Πίεσε τες με μια επίπεδη επιφάνεια για να γίνουν «smashed».
  • Μπορείς να πετύχεις το αποτέλεσμα αυτό με τον πάτο ενός ποτηριού.
  • Ρίξε το ελαιόλαδο πάνω από τις τσακισμένες πατάτες, τα μυρωδικά και ψήσε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Αφού τα βγάλεις από το φούρνο πασπάλισε με έξτρα αλάτι και μυρωδικά, ενώ προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις τυρί ή να τις συνοδεύσεις με μια σος γιαουρτιού.

Καλή απόλαυση!

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook