Οι πιο ελκυστικές πόλεις παγκοσμίως – Και μία ελληνική στη λίστα

οι-πιο-ελκυστικές-πόλεις-παγκοσμίως-1422643

Φέτος στην κορυφή φιγουράρει το Παρίσι, το οποίο ωφελείται σημαντικά από το κύμα Αμερικανών και Κινέζων τουριστών – Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Ντουμπάι, περσινός νικητής της σχετικής λίστας.

Τη λίστα με τους πιο ελκυστικούς προορισμούς παγκοσμίως, στην οποία στο top-30 περιλαμβάνεται και η Αθήνα, δημοσιεύει η Euromonitor, με την πανδημία του κορωνοϊού να οδηγεί σε μια μαζική μετατόπιση από την Ασία προς την Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαίο ότι οκτώ προορισμοί στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ ευρωπαϊκή είναι και η κορυφή, σε αντίθεση με το 2019, όταν η Ασία είχε κυριαρχήσει (Νο.1 Χονγκ Κονγκ, Νο.2 Μπανγκόγκ).

Φέτος, στην πρώτη θέση «φιγουράρει» το Παρίσι, το οποίο ωφελείται σημαντικά από το κύμα Αμερικανών και Κινέζων τουριστών. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Ντουμπάι, περσινός νικητής της σχετικής λίστας.

Άμστερνταμ, Μαδρίτη και Ρώμη συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα, ενώ τις θέσεις 6 έως 10 καταλαμβάνουν οι Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μόναχο και Βαρκελώνη.

Βιέννη, Μιλάνο, Πράγα, Λος Άντζελες, Τόκιο, Δουβλίνο, Λισαβόνα, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Κωνσταντινούπολη απαρτίζουν τη δεύτερη ελκυστικότερη 10άδα.

Όσον αφορά την Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας, ακολουθεί στην 26η θέση, πίσω από τις Σίδνεϊ, Σιγκαπούρη και Άμπου Ντάμπι, και μπροστά από τις Βενετία, Λας Βέγκας και Βρυξέλλες.

Ας σημειωθεί ότι η κατάταξη των πόλεων διαμορφώνεται με βάση έξι διαφορετικούς άξονες: Οικονομική και επιχειρηματική επίδοση, τουριστική επίδοση, τουρκική πολιτική, τουριστικές υποδομές, υγεία & ασφάλεια, βιωσιμότητα.

Πηγή: newsauto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook