Οι «περιπέτειες» του Χανιώτη σεφ στην Αγία Πετρούπολη συνεχίζονται – Κάνοντας «πλύση εγκεφάλου» την ελληνική κουζίνα στους Ρώσους

οι-περιπέτειες-του-χανιώτη-σεφ-στην-1797593

Κάθε μέρα, μία μικρή επιτυχία. Το στοίχημα που έβαλε πριν καιρό, όταν αποφάσισε να φύγει από τα Χανιά για τη Ρωσία ο σεφ Μανούσος Σηφοστρατουδάκης φαίνεται να το κερδίζει και με το παραπάνω. Ίσως και περισσότερο απ’ όσο ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί. Η τύχη του χαμογέλασε και μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να διαδώσει την κρητική και γενικότερα την ελληνική κουζίνα στην Αγία Πετρούπολη (και όχι μόνο)!

Μία τυχαία, σύντομη κουβέντα λοιπόν, έγινε η αφορμή για έναν απολογισμό του τελευταίου μήνα. Από τη μέρα που οι καλοκαιρινές διακοπές έληξαν και επέστρεψε στη Ρωσία, ο Μανούσος διεκδικείται από μία μεγάλη σχολή, τη Swissam, η οποία όχι μόνο τριπλασίασε το ωράριο διδασκαλίας του αλλά άφησε και ελεύθερο πρόγραμμα συνταγών. «Το 80% του ωραρίου μου κάνω «πλύση εγκεφάλου» στα παιδιά το ελληνικό φαγητό» επεσήμανε μιλώντας στο zarpanews.gr.

Ωστόσο η Swissam δεν είναι η μόνη σχολή που συνεργάζεται ο Χανιώτης σεφ, καθώς πρόσφατα ξεκίνησε να συνεργάζεται με ακόμη μία. «Θα μπορούσα να πω πως είναι πιο ‘σοβαρά’ τα πράγματα εκεί. Έρχονται επαγγελματίες μάγειρες/σεφ από άλλες πόλεις της Ρωσίας για να διδαχθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το πως νιώθει για αυτά τα μεγάλα βήματα: «Πάντα πριν ξεκινήσω το μάθημα έχω ένα μικρό άγχος, λες και κάνω άλμα σε καμία ποπ σκηνή. Θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και έχω πάρει πολύ σοβαρά ότι εκπροσωπώ μία ολόκληρη μαγειρική κουλτούρα. Την ελληνική. Υπάρχει πάντα δίψα για περισσότερα. Έχω θέσει τη μπάρα πολύ ψηλά. Και με 10 σχολές να συνεργάζομαι πάντα θα κοιτάζω το επόμενο βήμα».

Τα ελληνικά πιάτα και στη ρωσική τηλεόραση

«Μία μαθήτρια μου περνάει από casting για εκπομπή μαγειρικής και της κάνω ιδιαίτερα. Θα τους παρουσιάζει ελληνικά πιάτα» μας είπε επίσης ο σεφ. Ακόμη, μέσα στον ίδιο μήνα ο Μανούσος βρήκε ελληνική κοινότητα. «Είμαστε σχεδόν 30 άτομα. Μάλιστα βρήκα και Έλληνα τυροκόμο ο οποίος φτιάχνει γραβιέρες, φέτα κτλ. Έχουμε μιλήσει ήδη για κάποια ενδεχόμενη συνεργασία». συμπλήρωσε.

Ο… περιζήτητος σεφ

Τα πιάτα του Μανούσου δεν τα επεξεργάζονται μόνο οι πελάτες ή οι μαθητές του. Τα ζητούν και οι επαγγελματίες Ρώσοι σεφ. Η πιο γνωστή εκεί, η Marina Naumova, ή αλλιώς Μαρούσια όπως τη φωνάζουν, ήταν εκείνη που τον βοήθησε να εξελιχθεί και να… εξαπλωθεί!  Πήρε πρόσφατα χρυσό σκούφο και έχει μαγειρική εκπομπή.

Ακόμη, ο Denis Russkikh, ο οποίος διατηρεί μία ταβέρνα στην Αγ. Πετρούπολη έμαθε πρόσφατα τους… λαχταριστούς λουκουμάδες. Του άρεσαν τόσο που τους πρόσθεσε στο μενού του!

«Θέλω να κάνω την ελληνική κουζίνα ευρέως διαδεδομένη, τουλάχιστον εδώ», κατέληξε ο Μανούσος.

zarpanews.gr

One thought on “Οι «περιπέτειες» του Χανιώτη σεφ στην Αγία Πετρούπολη συνεχίζονται – Κάνοντας «πλύση εγκεφάλου» την ελληνική κουζίνα στους Ρώσους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook