Οι περιφερόμενες νύφες (με προίκα) του Δήμου Χανίων

οι-περιφερόμενες-νύφες-με-προίκα-του-δ-817911

Και γιατί πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτές στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου

Περιζήτητες είναι και φέτος μεταξύ των συνδυασμών για τον Δήμο Χανίων, οι «νύφες» με την καλή προίκα (σε οζά) που είτε λόγω… χηρείας είτε λόγω διαζυγίου, ψάχνουν πάλι έναν καλό γάμο που θα τους εξασφαλίσει την ανέλιξη σε διάφορες θέσεις «κλειδιά» μετά τις εκλογές.

Είναι οι γνωστοί μας… αναμαζωξιάρηδες που χωρίς να έχουν προσφέρει ουσιαστικά τίποτα στον τόπο, καταφέρνουν με αρραβώνες, γάμους και σύμφωνα πολιτικής συμβίωσης να διαιωνίζουν -μέχρι τώρα- την ύπαρξή τους στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου Χανίων.

Υποψήφιοι γαμπροί; Oι υποψήφιοι Δήμαρχοι που αν και ξέρουν πολύ καλά τι ετοιμάζονται να «αναμαζώξουν», το κάνουν «γαργάρα» γιατί ως γνωστόν, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Αυτή τη φορά όμως, το πιθανότερο είναι πως θα τους γυρίσει «μπούμερανγκ» γιατί ο κόσμος των Χανίων θέλει να τελειώνει μ’ αυτούς.

Πρώτον, διότι έχει καταλάβει πως οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους σαν «προίκα», σαν «ζωντανά» και παζαρεύουν τον αριθμό των «σταυρών» που υποτίθεται πως κουβαλάνε για να «ανεβάζουν την τιμή τους» (μεταφορικά πάντα)…

Και σαν αντάλλαγμα τι έχουν προσφέρει; Τίποτα, πέρα από… μικρορουσφετάκια και εξυπηρετησούλες… Που έτσι κι αλλιώς πλέον δεν έχουν την δυνατότητα ούτε αυτά να κάνουν, λόγω ασφυκτικής λειτουργίας πλαισίου του Δήμου.

Εξάλλου, με τις καταστροφές από τις τελευταίες κακοκαιρίες διαπιστώσαμε πως στα καφενεία και τα μνημόσυνα μπορεί ναι μεν να μαζεύεις σταυρούς, αλλά ούτε οραματίζεσαι, ούτε σχεδιάζεις το αύριο του τόπου σου.

Δεύτερον, γιατί η κοινωνία ξυπνάει, μαθαίνει απ’ τα λάθη της και διεκδικεί. Και βλέπει πως ένας Δήμος, ένα δημοτικό συμβούλιο, το ανώτατο όργανο τοπικής δημοκρατίας, δεν μπορεί να λειτουργήσει με «βαρίδια» που πάντα θα φωνάζουν απλώς για να φωνάζουν και θα σαμποτάρουν και θα είναι απέναντι σε ό,τιδήποτε πάει τον τόπο μπροστά, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Γιατί οι ίδιοι ξέρουν το δικό τους πολιτικό μέγεθος και αντί να «μεγαλώνουν» πετάνε λάσπη, προσπαθώντας να «μικρύνουν» τους άλλους.

Πού ήταν και τι θέσεις πήραν, όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι, για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου Χανίων: Τους κοινόχρηστους χώρους. Το Ενετικό Λιμάνι (πάρκινγκ, σκιάδια, παραχώρηση χώρου). Την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου. Τα οκτώ νέα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ. Την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς. Την ανάπλαση στη Νέα Χώρα.

Ήταν απέναντι σε όλα και με τον τρόπο τους, αμφισβητούσαν, υπονόμευαν, μηδένιζαν. Σαν καλικάντζαροι πριόνιζαν όποιο δέντρο πήγαινε να φυτρώσει στον Δήμο.

Ακόμα κι όταν βρέθηκαν στην «απ’ έξω» βρήκαν τρόπους να κινούνται ανάμεσα και πάνω από τις παρατάξεις και τώρα πάλι προβάρουν νυφικά και ξερογλείφονται να αναλάβουν θέσεις, για να μας σώσουν.

Αυτή τη φορά όμως, μάλλον τη «νύφη» θα πληρώσει όποιος πάει σε εκλογές με αυτούς δίπλα του.

Εν κατακλείδι και μόνο για τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων: Μπορεί οι αναμαζωξιάρηδες  να μετράνε τις ψήφους που φέρνουν, αλλά εσείς, αν είστε έξυπνοι, θα μετρήσετε τις ψήφους που διώχνουν.

Εμεις εδώ θα είμαστε να σας το θυμίζουμε, για το καλό των Χανίων…

ΖΑΡΠ…

One thought on “Οι περιφερόμενες νύφες (με προίκα) του Δήμου Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook