Οι παλιοί, οι νέοι και οι… «αιωνόβιοι»: Ποιοι δήμαρχοι συμμετείχαν στην πρώτη ΠΕΔ Κρήτης μετά τις εκλογές

οι-παλιοί-οι-νέοι-και-οι-αιωνόβιοι-895141
φωτογραφία από cretapost.gr

Με ευχές για “καλή θητεία” ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), που ήταν η πρώτη μετά τις εκλογές.

Το ενδιαφέρον και τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στα πρόσωπα που θα έδιναν το παρών. Παρουσίες και απουσίες που μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν, αφού επερχόμενοι και απερχόμενοι δήμαρχοι, βρέθηκαν μαζί, στο ίδιο τραπέζι!

Οι «μαυρπουκαμισάδες» και ο… Μαλανδράκης

Δίπλα-δίπλα έκατσαν οι Γρηγόρης Νικολιδάκης και Μιχάλης Κοκολάκης, νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Φαιστού και Γόρτυνας αντίστοιχα. Την παρέα των Μεσσαριτών συμπλήρωσε ο νέος δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης!

Λίγο πιο δίπλα και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το cretalive.gr, καθόταν ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος ξεχώριζε από τους προαναφερθέντες συναδέλφους του, διότι σε αντίθεση με εκείνους που επέλεξαν να ντυθούν στα… μαύρα (ο κ. Ζερβάκης φόρεσε ένα σκούρο πόλο μπλουζάκι), ο ίδιος φορούσε πουκάμισο με πιο ανοιχτούς, καλοκαιρινούς τόνους!

Πρώτη επαφή για Σημανδηράκη

Αργοπορημένος κατέφθασε στη Λότζια ο νέος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που προσπάθησε να μπει στο… κλίμα παρέα με την νέα δήμαρχο Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, όπως απαθανατίστηκαν από τον φακό.

Ανάμεσα σε δύο απερχόμενους δημάρχους, τον κ. Βάμβουκα (Χανίων) και τον κ. Μπαριτάκη (Βιάννου) έκατσε ο Μανώλης Φραγκάκης που θα διαδεχθεί τον Ζαχαρία Καλογεράκη στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Ο τελευταίος απουσίαζε. Και δεν ήταν ο μόνος, καθώς απ’ την πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων έλειπαν κι δήμαρχοι που βρίσκονται στην… έξοδο, όπως ο κ. Θοδωρής Πατεράκης (Σητεία), ο κ. Νίκος Σχοιναράκης (Γόρτυνα).

Αισθητή ήταν και η απουσία του Μανόλη Κοκοσάλη, που ανανέωσε άνετα και πανηγυρικά τη θητεία του στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων κι οποίος ούτως ή άλλως έχει αυξημένες υποχρεώσεις τον τελευταίο καιρό, διότι ανέλαβε την διοίκηση του ΕΣΔΑΚ…

Σταθερά παρόντες ο επερχόμενος Γιάννης Σέγκος και ο απερχόμενος Γιάννης Μαστοράκης από τον Δήμο Χερσονήσου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook