Οι ωραίοι (της ΝΔ) έχουν χρέη

οι-ωραίοι-της-νδ-έχουν-χρέη-876236

Το ακούσατε πουθενά; Από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρτωσε τα χρέη της με επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το υπενθύμισε η εφημερίδα «Δημοκρατία» αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις, ο λεκές καθαρίστηκε στο πλυντήριο των ΜΜΕ και έγινε αόρατος! Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Το θέμα, όμως, είναι σοβαρό. Ο Κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι θα βάλει σε τάξη τα οικονομικά του κόμματός του πριν αναλάβει να νοικοκυρέψει τα δημοσιονομικά του κράτους.

Αντί γι αυτό, προκύπτει ότι έχει φεσώσει συνολικά τη Νέα Δημοκρατία τέσσερα χρόνια τώρα με 118 εκατομμύρια ευρώ.

Τα συνολικά χρέη του κυβερνώντος κόμματος αγγίζουν τα 342 εκατομμύρια ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε πανευρωπαϊκό, αν όχι και σε πλανητικό, επίπεδο. Μόνο το ΠΑΣΟΚ τους συναγωνίζεται σε οικονομική αυτοκαταστροφή που ακριβώς γι αυτό έγινε ΚΙΝΑΛ – για να ξεχαστεί το ΑΦΜ του.

Δεν είναι αναπάντεχο ότι το κόμμα που σφράγισε τη χρεοκοπία της χώρας το 2008-2009 είναι και το ίδιο υπερχρεωμένο. Ούτε ότι ο πρόεδρός του που έκανε σημαία την οικονομική του εξυγίανση αθέτησε τη δέσμευσή του και έκανε το αντίθετο. Αλλωστε, τα δανεικά και αγύριστα του «Κήρυκα» Χανίων είναι μια χαρακτηριστική απόδειξη της διαχειριστικής του αριστείας.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν την πτώχευση των κάτω με αυστηρότητα, αν όχι αναλγησία, και στρέφονται σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς προκειμένου να τιμωρήσουν τους οφειλέτες που έκαναν επιλογές ζωής πάνω από τις δυνάμεις.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κάνουν πως δεν υπάρχει το πρόβλημα. Δεν σχολιάζουν, δεν λογοδοτούν, δεν απαντούν. Ενα ενοχλητικό πρωτοσέλιδο, άντε και δυο-τρία ενοχλητικά κείμενα από την αντιπολίτευση, θα περάσει κι αυτό.

Δεν είναι και ο Μιθριδάτης να μετράνε views στο youtube και να εξοργίζονται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook