Οι Ολλανδοί αποχαιρετούν τη Βρετανία από την ΕΕ με… γλέντι στην παραλία

οι-ολλανδοί-αποχαιρετούν-τη-βρετανία-910628

Θα αποχαιρετήσουν τη Βρετανία έχοντας καθίσει στην άμμο και απολαμβάνοντας ευρωπαϊκά μενού: η πρωτότυπη ιδέα ενός Ολλανδού ενόψει του Brexit που αναρτήθηκε άρεσε σήμερα σε χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η εκδήλωση, που ανάρτησε στο Facebook ο Ρον Τέκουκ ήδη το Σαββατοκύριακο, θέλει οι συμμετέχοντες να πάνε στην παραλία του χωριού Βάικ αν Ζε, στη δυτική Ολλανδία, στις 31 Οκτωβρίου, την προγραμματισμένη ημερομηνία του διαζυγίου μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Η εκδήλωση κατά την οποία οι Ολλανδοί θα αποχαιρετίσουν τη Βρετανία θα περιλαμβάνει «ολλανδικά τσιπς, γαλλικό κρασί και γερμανικές μπύρες που οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ξαπλωμένοι σε σεζ λονγκ».

Μέσα σε μερικές ημέρες, για την εκδήλωση του Ρον Τέκουκ δήλωσαν συμμετοχή σχεδόν 7.000 πολίτες, ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον άλλοι 52.000.

Ο Ολλανδός, που είναι ιδιαίτερα δραστήριος στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, δεν περίμενε έναν τέτοιο ενθουσιασμό. «Πρέπει να είναι ένας ωραίος αποχαιρετισμός προς έναν καλό φίλο που ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια αλλά ίσως όχι πολύ σοφή», δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Καθώς η βρετανική κουλτούρα έχει βαρύνουσα σημασία στην Ολλανδία, μοιάζει φυσιολoγικό να οργανωθεί μια γιορτή που θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και μουσική με την ευκαιρία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, εξήγησε ο Ρον Τεκούκ στο ANP. Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί η εκδήλωση, ένα συγκρότημα θα μπορεί να παίξει τα τραγούδια «We’ll meet again» και «Het is stil aan overkant», διευκρίνισε ο ίδιος κατά την περιγραφή της εκδήλωσης.

Το χιούμορ των Ολλανδών όσον αφορά το Brexit φάνηκε ήδη από πέρυσι, με το απίστευτο συγκρότημα Breunion Boys και το τραγούδι τους «Britain Come Back». Συγκρίνοντας αυτή την αποχώρηση των Βρετανών με έναν ερωτικό χωρισμό, οι πέντε νεαροί αοιδοί ζητούσαν από το Λονδίνο να υπαναχωρήσει στην απόφασή του, τραγουδώντας στίχους όπως «δεν είναι πολύ αργά να κάνεις μεταβολή και να επιστρέψεις» και «υποσχέσου, μπορεί να αλλάξεις».

Η Bρετανία είναι κύριος οικονομικός εταίρος της Ολλανδίας, η οποία έχει λάβει σειρά μέτρων για να προετοιμαστεί για το Brexit. protothem.agr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook