Οι οίκοι ανοχής παραμένουν κλειστοί, όμως η παραπορνεία «ζει και βασιλεύει»

οι-οίκοι-ανοχής-παραμένουν-κλειστοί-ό-1218088

Το πολύμηνο lockdown «έσβησε» τα κόκκινα φωτάκια από τους οίκους ανοχής, «άναψε» ωστόσο τον παράνομο κατ’ οίκον… έρωτα, καθώς το φαινόμενο των ερωτικών συναντήσεων σε σπίτια και ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται σε έξαρση.

Μπορεί η νόμιμη εργασία στους οίκους ανοχής να έχει σταματήσει εδώ και μήνες, όμως -σχεδόν όπως σε κάθε κλάδο που έχει πληγεί λόγω κορωνοϊού- ανθίζει η παραοικονομία. Με δεδομένο τα «λουκέτα» στους οίκους ανοχής, οι παράνομες ερωτικές συναντήσεις σε σπίτια και ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς το φαινόμενο του σεξ… delivery στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τεράστια ζήτηση. Όμως, με έναν κλάδο που καμία κυβέρνηση δεν «έσκυψε» στα προβλήματά του, η αύξηση αυτή σε καιρούς πανδημίας εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του ιού. Και αυτό γιατί, μπορεί στις νόμιμες επιχειρήσεις να λαμβάνονταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας covid, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο στις παράνομες ερωτικές συναντήσεις.

H πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος, Έλλη Κανελλοπούλου, δήλωσε στο ThessToday.gr ότι «οι οίκοι ανοχής μπορεί να έκλεισαν αλλά η παραπορνεία δουλεύει». «Γίνεται χαμός στα σπίτια και στα ξενοδοχεία, όπου εκεί δεν υπάρχουν τα ίδια μέτρα όπως στις επιχειρήσεις του κλάδου. Εμείς λαμβάναμε όλα τα μέτρα προστασίας, στους άλλους χώρους εν καιρώ lockdown δεν ξέρουμε καν τι συμβαίνει, αν χρησιμοποιούν προφυλάξεις, αν κάνουν self test», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με μια γρήγορη ματιά σε γνωστά σάιτ ερωτικών γνωριμιών μπορεί εύκολα κανείς να αντικρίσει την κινητικότητα που σημειώνεται για ραντεβού κατ’ οίκον ή ξενοδοχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον, οι συναντήσεις για ερωτικές περιπτύξεις παίρνουν και άλλη διάσταση, καθώς πολλές εκ των αγγελιών από γυναίκες που «προσκαλούν» επίδοξους άντρες για μία -ή και παραπάνω- ώρα, ζητούν το ραντεβού να γίνει στον… χώρο τους.

Ο Π.Μ., που πρόσφατα πλήρωσε και συνευρέθηκε με 39χρονη στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη, εξηγεί στο ThessToday.gr ότι τα κλειστά στούντιο τον οδήγησαν στην απόφαση να κλείσει ραντεβού με άγνωστη γυναίκα -και για ευνόητους λόγους- στον χώρο της. «Δεν θέλω να δει κάποιος στην πολυκατοικία που μένω ότι έρχεται μια καλοντυμένη γυναίκα, η οποία φεύγει μετά από μία ώρα. Προφανώς και θα καταλάβουν τι συμβαίνει. Γι’ αυτό μου πρότεινε να πάω στον δικό της χώρο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δέχτηκα και πλήρωσα 100 ευρώ για μία ώρα», τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι παρέλειψε να ρωτήσει για το αν η 39χρονη έκανε self test πριν τη συνάντησή τους.

Από τους οίκους ανοχής στο… πεζοδρόμιο

Το ThessToday.gr πραγματοποίησε αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή της Γιαννιτσών και της Μοναστηρίου, λίγες ημέρες πριν η Ελληνική Αστυνομία προχωρήσει σε επιχείρηση-«σκούπα». Από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώνονταν στις γνωστές «πιάτσες» των δύο δρόμων γυναίκες διαφόρων υπηκοοτήτων, που περίμεναν φορώντας μάσκα το σινιάλο διερχόμενου οδηγού για ερωτικό ραντεβού επί πληρωμή. Πολλές γυναίκες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr, «βγήκαν» στο πεζοδρόμιο λόγω των λουκέτων στους οίκους ανοχής, με την τιμή για ραντεβού σε ορισμένες περιπτώσεις στη Γιαννιτσών να κοστολογείται στα 40 ευρώ, την ώρα που λίγα μέτρα πιο κάτω, άλλη κοπέλα κοστολογεί το ραντεβού στα 20 ευρώ.

«Μου φαίνεται απίθανη η τήρηση των μέτρων, ειδικά στις πιάτσες πεζοδρομίων. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει κάποιος να επιμεληθεί και να ληφθούν αποφάσεις, ειδικά τώρα που ανοίγουν οι δραστηριότητες. Είμαστε τόσο καιρό κλειστοί», σημειώνει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος, Έλλη Κανελλοπούλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την άρση του lockdown και το χαλάρωμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η «πιάτσα» στη Γιαννιτσών γέμιζε από τις 6 το απόγευμα και άδειαζε περίπου λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ενώ η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε μέρες με καλοκαιρία. Το πεζοδρόμιο σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση των παράνομων ερωτικών ραντεβού σε κλειστούς χώρους και χωρίς μέτρα προστασίας covid αποτελεί «πονοκέφαλο» και για τους επιχειρηματίες του κλάδου, που ζητούν την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής, προκειμένου η παροχή υπηρεσιών να προσφέρεται με ασφάλεια για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: thesstoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook