Οι Μινωικές Γραμμές αγκαλιάζουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» – Δεν είναι μια απλή χορηγία, είναι μεταφορά ζωής | Photos

Κάτι παραπάνω από μια απλή χορηγία χαρακτήρισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωσταντίνος Γιαννόπουλος, την συνεργασία του οργανισμού με τις Μινωικές Γραμμές, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σεμνή τελετή.

Σε αυτήν παρουσιάστηκε η ανάληψη της χορηγίας ως αποκλειστικού μεταφορέα του Οργανισμού, στα πλαίσια των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων των ατόμων και των οχημάτων του από/προς την Κρήτη.

Στα κεντρικά γραφεία της Minoan Lines στο Ηράκλειο βρέθηκε πλήθος στελεχών της εταιρείας, με προεξέχοντα τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αντώνη Μανιαδάκη, εθελοντές και μέλη του Χαμόγελου καθώς και μέλη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εξαφανισμένων Παιδιών «Θανάσης Μακρής», υποδεχόμενοι όλοι με ικανοποίηση και αισιοδοξία τη νέα αυτή σελίδα στην πλούσια φιλανθρωπική δράση της εταιρείας.Αυτό εκφράστηκε και μέσα από την τοποθέτηση του κου Μανιαδάκη, ο οποίος ευχήθηκε ολόψυχα στον κο Γιαννόπουλο και τους εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού καλή επιτυχία στο αξιέπαινο έργο τους, δύναμη και όρεξη για δράση και προσφορά.

Αναλυτικά:

«Οι Μινωικές Γραμμές αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία, υποστηρίζοντας κάθε χρόνο ένα φάσμα δραστηριοτήτων συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο.

Αυτό είναι ο βασικός άξονας της ανθρωποκεντρικής μας φιλοσοφίας, της διαρκούς προσφοράς μας στην κοινωνία, σε ένα κόσμο εξελισσόμενο και μεταβλητό, που υπάρχουν αξίες διαχρονικές και αναλλοίωτες που ανάγονται στον πολιτισμό και βρίσκουν την γνησιότερη έκφραση τους στις ανθρωπιστικές προσπάθειες, όπως εκείνες του χαμόγελου του παιδιού. Προάγουν το κοινωνικό και εθελοντικό γίγνεσθαι και των οποίων το έργο συνδέεται με ιδεώδη προσφοράς και αλληλεγγύης.Το Χαμόγελο του Παιδιού με πλούσια δράση εδώ και 24 χρόνια και βασισμένο στην δύναμη των εθελοντών του που στηρίζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες του έχει ως σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των παιδιών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και χρήζουν βοήθειας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόλογο εθελοντικό οργανισμό, αναγνωρισμένο από διεθνείς οργανισμούς στον τομέα του, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της ευαισθησίας του χώρου και των ατόμων που υπηρετεί.Επιθυμώντας να πλαισιώσουμε έμπρακτα και ενεργά με την παρουσία μας το Χαμόγελο του Παιδιού, ώστε να συνεχίσει να στηρίζει και να προσφέρει βοήθεια σε ευαίσθητα κοινωνικά σύνολα όπως τα παιδιά και οι οικογένειες τους, αποφασίσαμε να αναλάβουμε την στήριξη του ουσιαστικού και σημαντικού κοινωνικού του έργο σε επίπεδο θαλάσσιων μετακινήσεων, μεταφοράς ανθρώπων και οχημάτων στις γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία μας.»

Από την πλευρά του, ο ΚωΝσταντίνος Γιαννόπουλος χαρακτήρισε την ημέρα ως μια από τις «πιο σημαντικές στιγμές του Χαμόγελου, γιατί οι εταιρείες είναι οι στυλοβάτες, οι υποστηρικτές που μας στηρίζουν στην καθημερινότητα», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν πρόκειται για μια απλή χορηγία, αλλά μια μεταφορά ζωής.»Και συνέχισε:

«Δεν θα ξεχάσω στο ξεκίνημα μας, όταν σε τέτοια καράβια μεταφέραμε τα πρώτα μας ασθενοφόρα, τα πρώτα μας όνειρα. Το όνειρο του παιδιού πριν από 24 χρόνια πραγματοποιήθηκε, το οποίο στο ημερολόγιο του εξέφρασε αυτή την επιθυμία και τελείωνε με την φράση “αν εννοούμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε”. Σήμερα έγινε και το μοναδικό για μένα.

Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου οι ανάγκες της Κρήτης είναι πολλές, που ανάγκες των παιδιών και των ανθρώπων είναι πολλές, πολύ περισσότερες από αυτές που μπορεί να καταφέρει μια οικογένεια να στηρίξει. Πολλά προβλήματα υγείας, πολλά θέματα που δεν φαίνονται, δεν δημοσιοποιούνται και δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται. Το Χαμόγελο το Παιδιού κάνει πράγματα και δράσεις που δεν είναι γνωστές. Έτσι, σήμερα με αυτή την συνεργασία και τα λόγια του κ. Μανιαδάκη, φαίνεται η διάθεση για κοινωνική συμμετοχή.Τα πολυιατρεία του χαμόγελου του παιδιού έχουν οργώσει την Κρήτη, ενώ συνεχίζεται η συνέργεια με τη νέα ΥΠΕ, ώστε θα προχωρήσουμε και σε εκτενέστερες συνεργασίες με νοσοκομεία και γιατρούς της Κρήτης. Οι εθελοντές μας, οι γιατροί, οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουν λύσεις, τους ευχαριστώ όλους σε αυτή την σημαντική στιγμή. Ευχαριστώ από ψυχής και από καρδιάς και καθόλου τυπικά.»

Οι Μινωικές Γραμμές «αγκαλιάζουν» το «Χαμόγελο του Παιδού» επιθυμώντας να πλαισιώσουν έμπρακτα και ενεργά με την παρουσία τους την προσπάθεια του Οργανισμού, ώστε να συνεχίσει να υποστηρίζει και να προσφέρει βοήθεια σε ευαίσθητα κοινωνικά σύνολα
όπως τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και αξιόλογο εθελοντικό οργανισμό, αναγνωρισμένο από διεθνείς φορείς στον τομέα του, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της ευαισθησίας του χώρου και των ατόμων που υπηρετεί .

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ