Οι μέτοχοι ενέκριναν την πώληση του Twitter στον Ίλον Μασκ – Τα επόμενα βήματα

οι-μέτοχοι-ενέκριναν-την-πώληση-του-twitter-σ-1525798

Οι μέτοχοι του Twitter ενέκριναν την συμφωνία με τον Ίλον Μασκ για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το bbc, η απόφαση ελήφθη σε σύντομη τηλεδιάσκεψη με επενδυτές από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνεται πως η Twitter inc θα προσπαθήσει τώρα να αναγκάσει τον Ίλον Μασκ να αγοράσει την εταιρεία, μέσω της δικαστικής οδού.

Τον Απρίλιο, το Twitter συμφώνησε να πουλήσει την εταιρία στον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Ίλον Μασκ.

Ωστόσο, η συμφωνία “πάγωσε” όταν ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι παραπλανήθηκε από το Twitter σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών spam και bot στην πλατφόρμα.

Τον Μάιο δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε πλέον να αγοράσει την εταιρεία, αλλά το Twitter υποστηρίζει ότι ο Μασκ δεν μπορεί να υπαναχωρήσει από την συμφωνία.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι λιγότερο από το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων (αυτοί που μπορούν να δουν τις διαφημίσεις) είναι bot. Ο Ίλον Μασκ επισημαίνει ότι ο αριθμός θα μπορούσε να είναι πολλές φορές υψηλότερος.

Το Twitter αποτιμάται επί του παρόντος στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε ο Μασκ.

Το επόμενο “επεισόδιο” στη διαμάχη αναμένεται τον Οκτώβριο, όταν η Twitter inc και ο Ίλον Μασκ θα συναντηθούν ενώπιον ενός δικαστηρίου της πολιτείας Ντέλαγουερ. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ένας δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Ίλον Μασκ πρέπει ή όχι να αγοράσει την εταιρεία.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook