Οι μεγάλες στιγμές του Χανιώτικου αθλητισμού… Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Απόστολος Παπαστάμος

Ένας Χανιώτης στην κορυφή του κόσμου! Αυτός είναι ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική!

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Βουδαπέστη στον τελικό των 400μ. μικτή. Ο Παπαστάμος αποφάσισε να… τρελάνει τους πάντες, σημειώνοντας μια ασύλληπτη, πρωτοφανή όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα επίδοση με 4:11.93, που τον έφερε στην 1η θέση του κόσμου, ενώ παράλληλα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων! Μάλιστα όχι απλά κατέβασε το χρόνο, αλλά ουσιαστικά συνέτριψε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε από τις 8 Φεβρουαρίου 2019 ο Αμερικανός -και αντίπαλος του στον τελικό- Καρσόν Φοστέρ με 4:13.39. Ο χρόνος για τον Παπαστάμο είναι 4:11.93, που αποτελεί συν τοις άλλοις και πανελλήνιο ρεκόρ σε επίπεδο ανδρών, ενώ φυσικά είναι όριο Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ευρώπη…

Είναι μια επίδοση συγκλονιστική από τον Παπαστάμο, που επιβεβαιώνοντας τις τεράστιες δυνατότητες του κατάφερε να αναδειχθεί νικητής σε μια κούρσα που ήταν συγκλονιστική. Αφησε ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω του τον Ρώσο, Ιλια Μποροντίν, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 4:12.95 ενώ τρίτος βρέθηκε ο Λεόν Μάρτσαντ από τη Γαλλία με 4:16.37.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κάτοχος του μέχρι σε αυτό τον αγώνα παγκοσμίου ρεκόρ, ο Αμερικανός Φόστερ τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση 4:17.39.

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια προκειμένου να περιγραφεί η ασύλληπτη επίδοση για τον Παπαστάμο, ο οποίος μετά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 200 και 400μ. μικτή, στρέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής στα 400μ. μικτή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ