Οι μαθητές του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων που ξεχώρισαν – Έπαινοι, διπλώματα και υποτροφίες σε μια ξεχωριστή εκδήλωση | Video + Photos

οι-μαθητές-του-βενιζέλειου-ωδείου-χαν-1632537

100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς συμπληρώνουν φέτος Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και Σύνδεσμος Διάδοσης Καλών Τεχνών στην Κρήτη

Επαίνους, υποτροφίες και απονομή διπλωμάτων στους πρωτεύσαντες μαθητές 2021-2022 του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων περιελάμβανε η εκδήλωση απονομής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα «Μανώλης Σκουλούδης». Πρόκειται για μια εκδήλωση επετειακή, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Βενιζέλειου Ωδείου και του Συνδέσμου Διάδοσης Καλών Τεχνών στην Κρήτη.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε και μουσική διάλεξη με θέμα την εκπαιδευτική και παιδαγωγική αξία της μουσικής.

Ο πρόεδρος του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, Γιάννης Αντωνογιαννάκης δήλωσε πως πρόκειται για μια εκδήλωση – θεσμός που γίνεται κάθε χρόνο «Η μια υποτροφία είναι στην μνήμη του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη και η άλλη στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος πρωτοστάτησε στο να δημιουργηθεί και να στηθεί ο Σύνδεσμος Διάδοσης Καλών Τεχνών στην Κρήτη που δημιούργησε αργότερα το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Όλοι ξέρουν τον σημαντικό και καθοριστικό ρόλο που έχει το ωδείο στα μουσικά και εκπαιδευτικά – πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Όλες οι εκδηλώσεις μας το 2023 θα είναι ενταγμένες σε αυτή την επετειακή χρονιά για μας. Θα κάνουμε και αφιερώματα για τα 100 χρόνια, τα οποία θα τα ανακοινώσουμε εν καιρώ».  

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων και μαέστρος Γιώργος Αραβίδης έκανε λόγο για μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Υποτροφίες χορηγίας του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων 2021-2022 στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, έλαβαν η Ειρήνη Λυράκη στο πιάνο, με καθηγήτρια την Ελευθερία Στυλιανουδάκη και ο Βασίλης Γεωργακάκης στο παραδοσιακό βιολί, με καθηγητή τον Μιχάλη Λουφαρδάκη.

Υποτροφίες χορηγίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη μνήμη της Έλενας Βενιζέλου, έλαβε η Κατερίνα Μπουρνέτα στο πιάνο, με καθηγήτρια την Θέτιδα Νικολοπούλου.

Την ίδια ώρα, διπλώματα και πτυχία απονεμήθηκαν στην Βασιλική Αθανασιάδου (Πτυχίο Ειδικής Αρμονίας, με καθηγητή τον Ιωακείμ Τσαμαλίκο), στην Κατερίνα Μπουρνέτα (Πτυχίο Ειδικής Αρμονίας, με καθηγητή τον Ιωακείμ Τσαμαλίκο),στην Πολύμνια Ασαργιωτάκη (πτυχίο πιάνου, με καθηγήτρια την Άννα Μαλεκάκη) και πτυχίο κρητικής λύρας στον Παναγιώτη Μαρκάκη , με καθηγητή τον Δημήτρη Βακάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook