«Οι καταληψίες είναι κακομαθημένα», είπε ο Άδωνις και αρνήθηκε να μιλήσει με μαθήτρια | Video

οι-καταληψίες-είναι-κακομαθημένα-ε-1114555

«Δεν κάνουν καταλήψεις εκεί που έχουν κενά, κάνουν καταλήψεις εκεί που είναι κακομαθημένα»

Ως «κακομαθημένα» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων και διεκδικούν τα αυτονόητα γιατί πολύ απλά η εικόνα της Παιδείας και των σχολείων είναι πολύ καλή, όπως την παρουσίασε ο ίδιος.

Και έχουν φυσικά «πρόβλημα και οι γονείς τους που πρέπει να τα μαζέψουν».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις καταλήψεις είναι «πολύ μαλθακή», ενώ αρνήθηκε να μιλήσει στον «αέρα» με μαθήτρια.

Κυρίες και κύριοι, ο Άδωνις Γεωργιάδης…

«Αυτός που κάνει κατάληψη μόνος του αποκλείεται από την τηλεκπαίδευση. Δεν τον αποκλείουμε εμείς. Πώς θα συμμετέχεις στο μάθημα ενώ κάνεις κατάληψη; Γίνεται να παρακολουθείς τα μαθήματά σου και ταυτόχρονα να κάνεις κατάληψη; Όποιος θα κάνει κατάληψη θα παίρνει απουσία. Κι αν θέλει να μείνει στην ίδια τάξη, ας μείνει στην ίδια τάξη, τελεία. Κάτι γονείς που πρέπει να το μαζέψουν, έχουν πρόβλημα και οι γονείς του. Τέλος, δεν το συζητάω καθόλου αυτό. Είναι γελοίο να το συζητάμε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Διάλογος θα γίνει με τα σχολεία ανοιχτά. Δεν κατάλαβα. Θα πάει ο άλλος να καταλάβει δημόσιο χώρο, θα παραβιάσει τον νόμο και εμείς θα του λέμε «μπράβο παιδί μου, τι καλά που το κάνεις». Και θα μάθει το παιδί από μικρή ηλικία ότι μπορεί να παραβιάζει τον νόμο».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο να είναι ιδιαιτέρως σκληρή η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις καταλήψεις, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: «είμαστε πάρα πολύ μαλακοί με τα παιδιά. Είμαστε υπερβολικά μαλθακοί με τα παιδιά. Τα παιδιά καταλαβαίνουν όταν τους βάζεις κανόνες και καταλαβαίνουν ότι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έτσι καταλαβαίνουν τα παιδιά, δεν καταλαβαίνουν όταν τους λες «κάνε παιδί μου ό,τι γουστάρεις».

Στη συνέχεια αφού παρουσίασε μια μαγευτική εικόνα των σχολείων, υπογράμμισε: «Δεν κάνουν καταλήψεις εκεί που έχουν κενά, κάνουν καταλήψεις εκεί που είναι κακομαθημένα», δήλωση η οποία προκάλεσε τον παρουσιαστή Γιάννη Χασαπόπουλο, ο οποίος του είπε ότι μάλλον είναι «λίγο αφοριστικός», αλλά ένας Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με το λίγο. «Δεν λίγο αφοριστικός κύριε, είμαι πολύ αφοριστικός. Η ιδέα των μαθητικών καταλήψεων στην Ελλάδα βλάπτει τη νεολαία μας πολύ».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγο αργότερα αρνήθηκε να μιλήσει με μαθήτρια παρά τις σχετικές παραινέσεις των παρουσιαστών της εκπομπής, γιατί «δεν θέλει να κάνει διάλογο» μαζί της.

«Θα τη βγάλετε αφού τελειώσω εγώ», είπε με ύφος το οποίο αφήνουμε να χαρακτήρισετε εσείς.

Και έτσι έγινε…

altsantiri.gr

One thought on “«Οι καταληψίες είναι κακομαθημένα», είπε ο Άδωνις και αρνήθηκε να μιλήσει με μαθήτρια | Video

  1. Αλήτης, αλαζόνας, διεφθαρμένος και φασίστας. Δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει την μαθήτρια στον αέρα διότι ήξερε ότι θα τον διέλυε με τα επιχειρήματά της.
    Το ότι άνθρωποι σαν κι αυτόν είναι υπουργοί εξηγεί τα πάντα για το χάλι της κοινωνίας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook