Οι καλύτερες συνταγές και συμβουλές για αποτοξίνωση μετά από τα γιορτινά τραπέζια

οι-καλύτερες-συνταγές-και-συμβουλές-γ-976334

Οι τοξίνες και τα λίπη είναι λογικό να κάνουν πάρτι την περίοδο των γιορτών, κι εσύ δεν μπορείς να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα.

Παρακάτω η διατροφολόγος και juice therapist, Αρετή Καφαντάρη σου προτείνει τους 5 καλύτερους τρόπους αποτοξίνωσης από τις γιορτινές κραιπάλες.

1. Νερό, Νερό, Νερό
Το τυπικό ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 55-65% νερό. Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία και θα αρχίσεις να βλέπεις μια αλλαγή στα επίπεδα φυσικής κατάστασης καθώς και την εμφάνισή σου σε χρόνο μηδέν. Όταν πρόκειται για μια αποτοξίνωση πριν από τα Χριστούγεννα, η αύξηση της πρόσληψης νερού είναι απαραίτητη.
2. Μείωσε τα γαλακτοκομικά προϊόντα
Αυτή είναι πιθανώς μία από τις πιο δύσκολες συμβουλές για την εφαρμογή, ειδικά όταν τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν τεράστιο μέρος της δίαιτας μας. Ωστόσο, αν αντί για μια φέτα τυρί φάς μια φέτα γαλοπούλα ή ακόμα καλύτερα 10 αμύγδαλα μετά από μια εβδομάδα ή δύο, θα έχεις χάσει κάπου ένα πόντο και θα έχεις γεμίσει ενέργεια για το νέο έτος!  Τρώγοντας πάρα πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα το σώμα μας παράγει υψηλά επίπεδα βλέννας, η οποία με την σειρά της δυσκολεύει πολύ την ομαλή λειτουργεία τον ζωτικών μας οργάνων.
3. Go vegan
Πριν τα Χριστούγεννα είναι μια τέλεια περίοδος να δοκιμάσεις για 2-3 βδομάδες τη vegan διατροφή. Καταρχήν θα κάνεις μια υπέροχη αποτοξίνωση στον εαυτό σου που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα λάμψει το δέρμα σου για τις γιορτές! Και όλο αυτό με την σκέψη ότι τα Χριστούγεννα θα φάς απ᾽όλα, χωρίς καμία βαρύγδουπη απόφαση του τύπου “Δεν θα φάω πολύ για να μην παχύνω”. Και πού ξέρεις μπορεί με το νέο έτος να κρατήσεις αυτή την συνήθεια.
4. Περισσότερα υγρά γεύματα
Τα υγρά γεύματα μπορούν να είναι ένα υπέροχο smoothie για το πρωινό ή ένας απολαυστικός χυμός για δεκατιανό ή ακόμα και μια υπέροχη βελουτέ σούπα για γεύμα. Όσο περισσότερα υγρά γεύματα τρώμε δηλαδή όχι μεγάλη διαδικασία πέψης για τον οργανισμό, τόσο περισσότερο χρόνο δίνουμε στο σώμα μας να κάνει αποτοξίνωση χωρίς να το καταλάβουμε. Ένα ακόμα κόλπο είναι να ορίσουμε μια μέρα την εβδομάδα (την ίδια κατά προτίμηση κάθε εβδομάδα) και να τρώμε μόνο υγρά γεύματα!
Μπορείς, λοιπόν, να εντάξεις στο διατροφολόγιό σου υγρά γεύματα πλούσια σε βιταμίνες για γρήγορη αποτοξίνωση, αλλά και καθόλου χρονοβόρα μαγειρική προετοιμασία. Παρακάτω θα δεις κάποιες ιδέες.
Ιδέα no1: Alkaline juice
Μερίδες: 400ml

Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Χρόνος παρασκευής: 20’

Vegan, gluten free

Υλικά (για 2 χυμούς 200ml)

2 πράσινα μήλα

1 λεμόνι

1 στικ σέλερι 20-30εκ.

1/2 γκρέιπφρουτ

1 αγγούρι

1 χούφτα σιταρόχορτο φρέσκο ή 1 κ.γ. σιταρόχορτο σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά όλα τα υλικά μας, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στο κατάλληλο μέγεθος για το αποχυμωτή μας.

2. Βάζουμε τα υλικά στον αποχυμωτή με την σειρά που είναι γραμμένα. Αν το σιταρόχορτο είναι σε σκόνη τότε θα το προσθέστε στο τέλος αφού έχετε σερβίρει σε ποτήρι ανακατεύοντας πολύ καλά.

3. Σερβίρουμε το χυμό μας σε ένα ποτήρι και απολαμβάνουμε με μια φέτα λεμόνι.

Ιδέα no2: Παντζαρόσουπα

Μερίδες: 3

Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Χρόνος μαγειρέματος: 15’

Χρόνος παρασκευής:10’

Vegan, gluten free, eating for beauty

Υλικά (3 μερίδες)

4-5 παντζάρια

4 καρότα

2 κούπες γάλα ρυζιού

1/2 κούπα Κρεμμυδάκι ή πράσο

Σχοινόπρασο

Αλάτι

Διατροφική μαγιά

Εκτέλεση

1. Βράζουμε το παντζάρια, τα καρότα και το πράσο στον ατμό μέχρι να μπορούμε να τα τρυπήσουμε με το πιρούνι μας. Τα βγάζουμε στην άκρη και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο, περίπου 5-10’.

2. Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα παντζάρια, το καρότο, το πράσο, το αλάτι και το γάλα ρυζιού. Τα χτυπάμε καλά για 1-2’. Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω ρίχνουμε μια κ.γ. διατροφική μαγιά και λίγο σχοινόπρασο.

Ιδέα no3: Super boost smoothie

Μερίδες: 300 γρ.

Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Χρόνος μαγειρέματος: 0′

Χρόνος παρασκευής:5′

Vegan, gluten free

Υλικά
  • 1 κούπα γάλα βρώμης
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.γ. πρωτείνη κάνναβης
  • 1 κ.γ.maca
  • 1 κ.γ. κανέλα ή κάρδαμο σε σκόνη
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα ή το κάρδαμο) σε δυνατό μπλέντερ και χτυπάμε στην ένδειξη μεσαίο ή αν δεν υπάρχει ένδειξη για 10᾽᾽.
  2. Σερβίραμε σε ένα ποτήρι και πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα ή κάρδαμο.

Tip: μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μας.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook