Οι καλύτερες συνταγές και συμβουλές για αποτοξίνωση μετά από τα γιορτινά τραπέζια
Οι τοξίνες και τα λίπη είναι λογικό να κάνουν πάρτι την περίοδο των γιορτών, κι εσύ δεν μπορείς να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα.
Παρακάτω η διατροφολόγος και juice therapist, Αρετή Καφαντάρη σου προτείνει τους 5 καλύτερους τρόπους αποτοξίνωσης από τις γιορτινές κραιπάλες.
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Χρόνος παρασκευής: 20’
Vegan, gluten free
Υλικά (για 2 χυμούς 200ml)
2 πράσινα μήλα
1 λεμόνι
1 στικ σέλερι 20-30εκ.
1/2 γκρέιπφρουτ
1 αγγούρι
1 χούφτα σιταρόχορτο φρέσκο ή 1 κ.γ. σιταρόχορτο σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά όλα τα υλικά μας, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στο κατάλληλο μέγεθος για το αποχυμωτή μας.
2. Βάζουμε τα υλικά στον αποχυμωτή με την σειρά που είναι γραμμένα. Αν το σιταρόχορτο είναι σε σκόνη τότε θα το προσθέστε στο τέλος αφού έχετε σερβίρει σε ποτήρι ανακατεύοντας πολύ καλά.
3. Σερβίρουμε το χυμό μας σε ένα ποτήρι και απολαμβάνουμε με μια φέτα λεμόνι.
Ιδέα no2: Παντζαρόσουπα
Μερίδες: 3
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Χρόνος παρασκευής:10’
Vegan, gluten free, eating for beauty
Υλικά (3 μερίδες)
4-5 παντζάρια
4 καρότα
2 κούπες γάλα ρυζιού
1/2 κούπα Κρεμμυδάκι ή πράσο
Σχοινόπρασο
Αλάτι
Διατροφική μαγιά
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το παντζάρια, τα καρότα και το πράσο στον ατμό μέχρι να μπορούμε να τα τρυπήσουμε με το πιρούνι μας. Τα βγάζουμε στην άκρη και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο, περίπου 5-10’.
2. Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα παντζάρια, το καρότο, το πράσο, το αλάτι και το γάλα ρυζιού. Τα χτυπάμε καλά για 1-2’. Σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω ρίχνουμε μια κ.γ. διατροφική μαγιά και λίγο σχοινόπρασο.
Ιδέα no3: Super boost smoothie
Μερίδες: 300 γρ.
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Χρόνος μαγειρέματος: 0′
Χρόνος παρασκευής:5′
Vegan, gluten free
- 1 κούπα γάλα βρώμης
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 μπανάνα
- 1 κ.γ. πρωτείνη κάνναβης
- 1 κ.γ.maca
- 1 κ.γ. κανέλα ή κάρδαμο σε σκόνη
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα ή το κάρδαμο) σε δυνατό μπλέντερ και χτυπάμε στην ένδειξη μεσαίο ή αν δεν υπάρχει ένδειξη για 10᾽᾽.
- Σερβίραμε σε ένα ποτήρι και πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα ή κάρδαμο.
Tip: μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μας.
marieclaire.gr