«Οι κάλπες της πρώτης Κυριακής θα είναι δύσκολες» – Στο Μαξίμου ψάχνουν νέο αφήγημα και τον… Καραμανλή

οι-κάλπες-της-πρώτης-κυριακής-θα-είνα-1648510

Οσο περνάνε οι μέρες από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, τόσο εδραιώνεται η εκτίμηση στην κυβερνητική πλειοψηφία ότι το αφήγημα για την ανάγκη διασφάλισης πολιτικής σταθερότητας μέσω αυτοδύναμης κυβέρνησης χρήζει αναπροσαρμογής, καθώς οι συνέπειες του πολύνεκρου δυστυχήματος αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό αλλά και αυτά στα οποία διαμορφώνουν την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών.

Πρόκειται για μία οδυνηρή διαπίστωση, η οποία, μοιραία, αποδυναμώνει το κεντρικό δίλημμα με το οποίο επρόκειτο η ΝΔ να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», ενώ αντιθέτως, ενδυναμώνει την επιχειρηματολογία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ότι δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με τον Κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Αυτό, άλλωστε, επανέλαβε και χθες ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος, ωστόσο, σε συνέντευξή του, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ανοικτός σε συνεργασία από την πρώτη Κυριακή. «Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης το θέμα της ακυβερνησίας. Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση. Το θέμα είναι να έχει σωστή κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα τοποθέτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε χθες στο μικροσκόπιο των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία, παρά την εμμονή του κ. Ανδρουλάκη στην επιλογή άλλου επικεφαλής από τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, διέκριναν έναν εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο. Και αυτό, διότι όπως έλεγε χαρακτηριστικά στο iEidiseis.gr κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, αυτή είναι η προεκλογική «γραμμή» της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά τα ποσοστά της πρώτης κάλπης είναι αυτά που θα καθορίσουν τις «κόκκινες γραμμές» και τα όποια περιθώρια παραβίασής τους.

Εν αναμονή των νέων δημοσκοπήσεων – σήμερα θα δημοσιοποιηθεί η δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN – στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονη νευρικότητα. Και αυτό, διότι όλα προμηνύουν ότι οι κάλπες της απλής αναλογικής θα είναι δύσκολες για τη ΝΔ.

Μάλιστα, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου, αρχίζει και γίνεται κυρίαρχη η εκτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η απουσία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή από «το κάδρο των Τεμπών», θολώνει το αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη για την ανάληψη των ευθυνών και την αναζήτηση της αλήθειας.

Ο κ. Οικονόμου ουσιαστικά προέτρεψε τον κ. Καραμανλή να προσέλθει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (και όχι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να βοηθήσει στην όλη διαδικασία. Αργότερα, η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι είναι ανοικτή η συνεδρίαση ακόμα και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία μπορεί να προσκληθούν τόσο ο κ. Κ. Καραμανλής όσο και ο πρώην υπουργός Χρ. Σπίρτζης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook