Οι καημένοι οι παπάδες…

οι-καημένοι-οι-παπάδες-765969

Βαθύς θρήνος και ταύτιση των φιλελέδων με τα ράσα!

Παιδιά το ζήσαμε κι αυτό! Να βγαίνουν άτομα που χειροκροτάγανε όταν έχανε κόσμος και ντουνιάς τη δουλειά του, που ανοίγανε σαμπάνιες όταν πέφτανε βροχή οι απολύσεις, που σκάγανε πλατύ χαμόγελο όταν διπλασιάζονταν τα ποσοστά της ανεργίας και να κλαίνε για τους δόλιους τους παπάδες που θα φύγουν απ’ το καλό, το χρυσό, το άγιο Δημόσιο και θα πέσουν στα νύχια του κάθε ανάλγητου Μητροπολίτη. Ματημπαναγία, στο σταυρό που σας κάνω, οι φιλελέδες κάνανε το ράσο σημαία τους και το καλυμμαύχι σύμβολό τους…

Πήρανε γραμμή οι δόλιοι από τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, που κήρυξε Τζιχάντ (Θε’ μου, σχώρα με!) κόντρα στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. Και βγήκε λαύρος με ανακοίνωσή του να δηλώσει:

«Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία».

Μπερδεύτηκα προς στιγμήν εκεί που διάβαζα την ανακοίνωση και νόμισα ότι έγραφε «Ιερή Μισθοδοσία» αντί για «Ιερός Κλήρος», αλλά συνήλθα σύντομα απ’ τη ζάλη μου. Και αναρωτήθηκα ποια ακριβώς είναι αυτά τα ωραία που έχει προσφέρει η Εκκλησία στην πολιτεία. Το Κρυφό Σχολειό είναι, που λέει κι ο Αμβρόσιος, τα Μοναστήρια, η Αγία Λαύρα, το Μέγα Σπήλαιο; Γιατί αν είναι η περιβόητη εκκλησιαστική περιουσία που υποτίθεται ότι τσούρνεψε το Δημόσιο, αφήστε το καλύτερα παλικάρια μου. Πάνω από εβδομήντα χρόνια τους πληρώνουμε τους παπάδες (βλέπε νόμο του 1945 που δημοσίευσα χθες), ακόμη και το πιο ζουμερό μπριζολίδι επί γης θα είχε ξεκοκαλιστεί ως τώρα. Ιδίως όταν η εκκλησία ανέβαζε κάθε τρεις και λίγο τον αριθμό των κληρικών…

Πράγμα το οποίο μας ξαναφέρνει στον σεβασμιότατο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, που βρήκε την ευκαιρία με αφορμή τη συμφωνία να σολάρει ως άλλος Τζίμι Χέντριξ. Απολαύστε υπεύθυνα:

«Οι θέσεις των σήμερα μισθοδοτούμενων Εφημερίων έχουν μειωθεί πολύ, πάρα πολύ, επειδή σήμερα ένας μεγάλος αριθμός από τις θεσμοθετημένες οργανικές εφημεριακές θέσεις είναι κενές! Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η κυβέρνηση των “ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” από τη στιγμή που ανέλαβε το καταστρεπτικό της έργο μας απαγόρευσε να διορίζουμε έναν νέο κληρικό σε μια Ενορία της οποίας ο Εφημέριος κοιμήθηκε, δηλαδή απέθανε»!

Είδες τι παθαίνει γέροντα ο ιερωμένος με το Μνημόνιο, που απαγορεύει τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων; Υπό αυτές τις συνθήκες, βεβαίως, θα έπρεπε να πανηγυρίζετε κι εσύ και οι όμοιοί σου για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. Τώρα πια κανένα λόγο δεν θα έχουν το κράτος, η τρόικα, το Δ.Ν.Τ., κανένας κερατάς στον αριθμό των παπάδων και οι απανταχού Μητροπολίτες θα μπορούν να προσλαμβάνουν όσους γουστάρουν. Με λιγότερα λεφτά; Με λιγότερα λεφτά, γιατί όχι; Κι αν στριμωχθεί κάποιος ιερωμένος, θα τον συνδράμει το χριστεπώνυμον πλήθος, οι λαϊκοί. Γι’ αυτούς τρέχουν οι παπάδες 24 ώρες το 24ωρο, όπως πολύ σοφά μας διαβεβαιώνει ο Αμβρόσιος!

Πέρα από πλάκα όμως, να δούμε και λίγο τις στατιστικές. Σύμφωνα με μελέτη που πόσταρε χθες φίλος μου στο φέιζμπο, η Ελλάδα είναι η νούμερο ένα χώρα της Ευρώπης σε πυκνότητα παπάδων. Ήτοι, σε κάθε εκατό χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες αναλογούν 87,7 ιερωμένοι, ενώ στην Ιταλία του πανίσχυρου Βατικανού η αναλογία πέφτει στους 82,8, στην Πολωνία όπου η εκκλησία κάνει κουμάντο διολισθαίνει στους 71,1, στην θεοσεβούμενη Ισπανία κάνει βουτιά στους 54,3 και στη Δανία κατακρημνίζεται στους 42,9 παπάδες ανά εκατό χιλιάδες πολίτες!

Ας κόψουν λοιπόν τις μαγκιές και τις εξυπνάδες ο Αμβρόσιος και ο ιερός Σύνδεσμος Κληρικών γιατί μας έχει κοστίσει ο κούκος αηδόνι η πάρτη τους. Για δύο Πατερημά και πέντε Κυρελέησα, πλατίνα τους πληρώσαμε. Αλλά γι’ αυτό σκούζουν τώρα που χάνουν τον μπερντέ τον βαρβάτο, τον σίγουρο του Δημοσίου. Γιατί ήρθε η ώρα να αποδώσουν επιτέλους λογαριασμό…

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

2 thoughts on “Οι καημένοι οι παπάδες…

  1. Πάλι ο Ξανθακης, διαβόητος άθεος γράφει για πράγματα για τα οποία δεν έχει ιδέα….
    Στατιστικές που του προστατευτισμού φίλος του κτλ.

    Εντάξει είπαμε, υπάρχουν πολλά στραβά που πρέπει να διορθωθούν αλλά όχι και έτσι χαλάρωσε φίλε.
    Το ψωμί σου σου φάγανε?

  2. Πρώτα μας φταιγανε οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά οι υδραυλικοί που δεν κόβουν αποδείξεις και τώρα οι παπάδες…. Διαιρεί και βασιλευε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook