Οι Ιταλοί έστελαν το Βέλγιο στο σπίτι και πάνε για κούπα!

οι-ιταλοί-έστελαν-το-βέλγιο-στο-σπίτι-κ-1246296

Η Ιταλία επικράτησε 2-1 του Βελγίου σε μια πραγματική ματσάρα, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020 και φουλάρει για κούπα!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ματσίνι έβγαλε την ψυχή που μας έχει αποδείξει ότι έχει, πανηγύρισε σπουδαία νίκη (2-1) κόντρα στο επικίνδυνο Βέλγιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro, εκεί όπου την περιμένει η Ισπανία!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φανταστικό και χορταστικό, με τρία γκολ και πολλές φάσεις, ωστόσο στο δεύτερο οι αλλαγές και οι τραυματισμοί έριξαν τον ρυθμό. Παρόλα αυτά η «σκουάντρα ατζούρα» άντεξε στην πίεση και πλέον φουλάρει για τον τίτλο.

Το Βέλγιο μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά πίεσε ασφυκτικά την Ιταλία με τους Ντε Μπρόινε και Λουκάκου. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε ένα χαζό φάουλ του Αζάρ, με τον Κιέλινι να σκοράρει, αλλά τον επόπτη να ακυρώνει σωστά ως οφσάιντ το γκολ. Από εκεί και μετά οι τυπικά φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο ματς και στο 31’ έφτασαν στο 1-0 μετά από τρομερό σλάλομ και δυνατό σουτ του Μπαρέλα, που χόρεψε όλη την άμυνα των «κόκκινων διαβόλων».

Αναγκαστικά, η ομάδα του Μαρτίνεθ ανέβασε τις γραμμές της , ωστόσο η «σκουάντρα ατζούρα» ήταν αυτή που χαμογέλασε ξανά. Ο Ινσίνιε έφτασε ανενόχλητος μέχρι την αντίπαλη περιοχή και με ένα μυθικό πλασέ έκανε το 2-0 στο 44’. Ωστόσο πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ντι Λορέντσο έκανε ένα «χαζό» σπρώξιμο πάνω στον Ντόκου και ο Λουκακού με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μέιωσε σε 2-1, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σουτ του Κιέζα που πέρασε άουτ, ενώ από εκεί και μετά ακολούθησε ένα δεκάλεπτο της Ιταλίας με κατοχή και κάποιες προσπάθειες δημιουργίας φάσεων που δεν καρποφόρησαν. Στο 61΄ ο Λουκάκου δεν μπόρεσε να σκοράρει εξ επαφής, αφού το πλασέ του σε κενό τέρμα σταμάτησε στα πόδια του Σπινατσόλα! Οι Ιταλοί είχαν αρκετές μικροευκαιρίες, αλλά τίποτα το ουσιαστικό, ενώ στο 71’ και πάλι ο Λουκάκου δεν μπόρεσε να πετύχει την μπάλα με το κεφάλι για την ισοφάριση.

Οι αλλαγές που έγιναν στη συνέχεια, αλλά και οι τραυματισμοί των Τσαντλί και Σπινατσόλα, με του Ιταλού να είναι αρκετά σοβαρός, έριξαν τον ρυθμό τους ματς. Ο φανταστικός Ντοκού είχε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια, όμως το σουτ του κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα. Στο 90’ οι Βέλγοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλό σημείο, το οποίο τελικά πέρασε ανεκμετάλλευτο για την πρόκριση της Ιταλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook