Οι ημερομηνίες – κλειδιά του εμβολιασμού στην Ελλάδα – Δείτε ποιο είναι το… πρόγραμμα

οι-ημερομηνίες-κλειδιά-του-εμβολιασ-1152389

Αντίστροφα μετρά και η Ελλάδα για την έναρξη των εμβολιασμών για τον κορονοϊό και όλα είναι έτοιμα. Έχει μάλιστα καταρτιστεί και σχετικό πλάνο για τη σειρά που θα εμβολιαστούν διάφορες ομάδες του πληθυσμού.

Η Δευτέρα (21.12.2020) είναι μια μεγάλη μέρα για όλη την Ευρώπη. Και ο λόγος είναι ότι παίρνει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το εμβόλιο της Pfizer και όλες οι χώρες θα ξεκινήσουν να τρέχουν διαδικασίες προκειμένου να το προμηθευτούν και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς.

Όσον αφορά στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου, μια μέρα δηλαδή μετά τα Χριστούγεννα η χώρα μας θα παραλάβει 300.000 δόσεις εμβολίου.

Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής όπως έχει ανακοινωθεί βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει. Συνολικά θα κάνουν το εμβόλιο 115.000 υγειονομικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας και 30.000 που εργάζονται σε ιδιωτικά κέντρα.

Από τις 4 Ιανουάριου η χώρα μας μπαίνει στο δεύτερο στάδιο των εμβολιασμών. Θα κάνουν το εμβόλιο 20.000 φιλοξενούμενοι σε 350 οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα από Κινητές Μονάδες Υγείας που έχουν στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό με την διαδικασία να κρατά δύο εβδομάδες.

Στις 15 Ιανουαρίου έρχεται η σειρά των ευπαθών ομάδων σε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και μετά σύμφωνα με τον προγραμματισμό στόχος και στοίχημα είναι ως τον Ιούνιο να έχει εμβολιαστεί το 55% του γενικού πληθυσμού.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook