Οι φόβοι του Μητσοτάκη και το μπούλινγκ στον Ανδρουλάκη…

οι-φόβοι-του-μητσοτάκη-και-το-μπούλινγ-1590377

Ποιος είναι ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, τι θέλει από το ΠΑΣΟΚ και για ποιο λόγο ασκεί συνεχές μπούλινγκ στον Νίκο Ανδρουλάκη;

Η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή επιβεβαίωσε αυτό που είναι ορατό εδώ και πολλούς μήνες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακατέχεται από ανασφάλεια για το τι θα γίνει μετά τις προσεχείς εκλογές. Φοβάται ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να βρουν πεδίο συνεννόησης και να ακυρώσουν το δικό του σχεδιασμό για νέα κυβερνητική θητεία. Και για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο στοχοποιεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος δέχεται εσχάτως ένα είδος «μπούλινγκ» από την κυβερνητική προπαγάνδα και τους βραχίονές της σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Εκ πρώτης όψεως οι φόβοι του πρωθυπουργού δεν δικαιολογούνται. Ο ίδιος είπε πρόσφατα ότι η κυβέρνησή του είναι «ίσως η καλύτερη της Μεταπολίτευσης». Ο ίδιος περιέγραψε χτες με φωτεινά χρώματα την ελληνική οικονομία. Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν (;) να επιβεβαιώνουν την κυριαρχία του.

Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Πρώτον, η φωτεινή εικόνα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο γκρίζα. Η ακρίβεια τσακίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δεν αναχαιτίζεται με «καλάθια νοικοκυριού» και food pass.

Δεύτερον, ακόμα και οι πιο ευνοϊκές για την κυβέρνηση δημοσκοπήσεις περιλαμβάνουν ανησυχητικά ευρήματα. Οι πολίτες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα κυβερνητικών μέτρων όπως το «καλάθι». Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ χάνουν το προβάδισμα που εμφάνιζαν έως τώρα σε μεγάλα στρώματα ψηφοφόρων (πχ μεσαία τάξη). Και

Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν θα έχουν κυβερνητικό εταίρο, αν οι προσεχείς εκλογές δεν δώσουν αυτοδυναμία. Πρώτα οι υποκλοπές και τώρα η υπόθεση Καϊλή αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο να συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη να επαναλάβει την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, όπως έγινε το 2012.

Μόλις ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση» άρχισαν οι επιθέσεις εναντίον του. Ο κ. Μητσοτάκης και όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης τον εγκαλούν ότι «τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το αντίθετο: ο κ. Ανδρουλάκης φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας σαν «ρετσινιά» κάθε αναφορά σε συνεργασία μαζί του.

Ωστόσο, στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να μη χάσει η ΝΔ τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που την ψήφισαν στις εκλογές του 2019. Μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη ένα τμήμα αυτών των ψηφοφόρων δείχνει διάθεση να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ και, αν αυτό επιβεβαιωθεί στην κάλπη, οι εκλογικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν και θα απειληθεί σοβαρά ο σχεδιασμός για νέα κυβερνητική θητεία της ΝΔ.

Αυτό είναι βασικός λόγος για τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης δέχεται συνεχές «μπούλινγκ». Ο κ. Μητσοτάκης και ο συν αυτώ είναι σαν να του λένε «μη διανοηθείς να συνεργαστείς με τον ΣΥΡΙΖΑ», αντιμετωπίζοντας το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα που είναι καταδικασμένο να αποτελεί εσαεί κυβερνητική «τσόντα» της ΝΔ.

Στο πεδίο αυτό η σύγκρουση θα είναι ανελέητη. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να περιορίσει το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφιο εκλογικό ποσοστό, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τον κ. Ανδρουλάκη.

Όμως, αν ο στόχος αυτός αποτύχει, τότε ο κίνδυνος της αποτυχίας θα προβάλει πολύ απειλητικός για τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό: η νέα κυβερνητική τους θητεία θα μείνει στα σχέδια…

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

One thought on “Οι φόβοι του Μητσοτάκη και το μπούλινγκ στον Ανδρουλάκη…

  1. Καρελιά, ο Ανδρουλάκης δεν έχει τον στόμφο αρχηγού. Δεν τραβάει. Αν θέλει να προσφέρει κάτι στο κόμμα του, να παραιτηθεί τώρα. Αλλιώς βλέπω το ΠΑΣΟΚ στο 45.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook