Οι φίλαθλοι επιστρέφουν στα γήπεδα της Ολλανδίας

οι-φίλαθλοι-επιστρέφουν-στα-γήπεδα-τη-1005292

Η Ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, αργότερα μέσα στο μήνα Απρίλιο.

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου, οι αγώνες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας θα μπορούν να διεξαχθούν με περιορισμένο αριθμό θεατών, καθώς η χωρητικότητα θα αποφασίζεται από τις τοπικές αρχές.

Στην αναμέτρηση Άγιαξ-Άλκμααρ, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Απριλίου, θα επιτρέπεται να φιλοξενηθούν 7.500 θεατές στην «Amsterdam Arena», εκεί όπου η Ολλανδία αντιμετώπισε τη Λετονία τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ενώπιον 5.000 φιλάθλων. Ο συγκεκριμένος αγώνας, μάλιστα, είχε αποτελέσει μια κρατική χορηγούμενη μελέτη της συμπεριφοράς του πλήθους εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Συνολικά 6.500 θεατές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά και τη συνάντηση της Φέγενορντ με τη Φίτεσε, στις 25 Απριλίου.

«Είμαστε σε στενή επαφή με το υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την επιστροφή του κοινού στα στάδια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής της Ολλανδικής ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε, ο οποίος πρόσθεσε: «Οι φίλαθλοι που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια θα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ κορονοϊού, το οποίο να έχει γίνει 24 ώρες πριν τον αγώνα. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κρατούν απόσταση 1,5μ. μεταξύ τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook