Οι φανέλες της Εθνικής Ελλάδος που συνδυάστηκαν με τις μεγαλύτερες επιτυχίες

οι-φανέλες-της-εθνικής-ελλάδος-που-συν-1658781

Μετά τον σάλο με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας, που ο σχεδιασμός της παραπέμπει σε σβάστικα, πολλοί είναι αυτοί που ζητούν την άμεση αλλαγή της.

Με αφορμή τις αντιδράσεις, σας παρουσιάζουμε τις εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας των Ανδρών που συνδυάστηκαν με τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Από το Euro του 1980 μέχρι το ιστορικό Euro του 2004. Ίσως μία εξ αυτών θα ήταν ιδανική λύση, μιας και σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος για επανασχεδιασμό της φανέλας.

1980: Τελικός του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης

Η εταιρεία που έντυσε εκείνη το 1980 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα… αγνοείται. Στη φανέλα της Εθνικής δεν υπάρχει λογότυπο, ενώ η εμφάνιση ξεχωρίζει από το μεγάλο εθνόσημο στο αριστερό μέρος του στήθους και από τους μπλε γιακάδες. Το σορτσάκι είναι σκούρο μπλε, ενώ οι κάλτσες των ποδοσφαιριστών είναι άσπρες με μία οριζόντια μπλε ρίγα στο πάνω μέρος. Η εμφάνιση αυτή ήταν η πρώτη που σημαδεύτηκε από ένα μεγάλο γεγονός, στην προκειμένη περίπτωση από την συμμετοχή της Ελλάδας στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης.

1994: Τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η δεύτερη ιστορική φανέλα της Εθνικής είναι αυτή που συνδυάστηκε με την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994. Την Ελλάδα έντυνε η αθλητική εταιρία Diadora, η οποία στα προκριματικά είχε ετοιμάσει μια μπλε φανέλα με διάφορα ανάγλυφα σχέδια, σε αντίθεση με την εμφάνιση της τελικής φάσης όπου οι φανέλες ήταν απλές, χωρίς κάτι ξεχωριστό. Σημαντική διαφορά υπήρχε στο σορτσάκι όπου υπήρχε πλέον μία οριζόντια μπλε ρίγα στο κάτω μέρος.

Προκριματικά Euro 2004

Περνάμε στην επόμενη εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που συνοδεύτηκε με κάποια μεγάλη επιτυχία. Αναφερόμαστε στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2004. Στην προκριματική φάση η Εθνική μας ομάδα φορούσε εμφανίσεις της γαλλικής εταιρίας Le Coq Sportif.

Οι εμφανίσεις ξεχώριζαν από την πλάγια ρήγα και το νούμερο στο κέντρο του στήθους. Μπλε φανέλα, μπλε σορτσάκι και μπλε κάλτσες η βασική εμφάνιση, σε αντίθεση με τη δεύτερη όπου ξεχώριζε το άσπρο χρώμα.

Η εμφάνιση στο Euro 2004 με την μεγάλη νίκη

Στη συνέχεια, η ΕΠΟ άλλαξε εταιρία και μεταφέρθηκε στην Adidas, με την οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα. Η Adidas ήταν η εταιρία που έντυσε την Εθνική ομάδα στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας και η οποία φυσικά συνδύασε το όνομά της με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Η εμφάνιση της Εθνικής στην τελική φάση ξεχώριζε από τη μεγάλη άσπρη ρήγα και από τα μεγάλα νούμερα των ποδοσφαιριστών.

Euro 2008

Η τελευταία αλλαγή στο σχέδιο της εμφάνισης παρουσιάστηκε στην πορεία της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2008. Η Adidas σχεδίασε τη φανέλα αποκλειστικά για την Εθνική, προσθέτοντας κυματιστές ρίγες στα πλάγια, διατηρώντας την άσπρη ρίγα στο πλάι.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook