Οι επιπτώσεις του ανοίγματος των σχολείων στην πορεία της πανδημίας – Τι γίνεται στην Κρήτη σύμφωνα με την έκθεση Σαρηγιάννη

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή:

Στα Χανιά με 12 κρούσματα έχουμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με χθες και η έντονα ανοδική πορεία, η οποία είχε προ ημερών φέρει τα Χανιά αρκετά πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας, με ύψος 4ου κύματος που ξεπέρασε ήδη κατά πολύ τα 3 προηγούμενα, βρίσκεται σε αποκλιμάκωση, παρά τη διακύμανση των τελευταίων ημερών.

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 46 κρούσματα, παρατηρείται μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με προχθές.

Το ανοδικό κύμα που είχε διαμορφωθεί, έχει πλέον αποκλιμακωθεί, ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Σταθερός αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 18 κρούσματα, όπου παρατηρήθηκε ένα πολύ έντονα ανοδικό κύμα, το οποίο είναι ήδη 6 φορές ψηλότερο από το 3ο κύμα, αποκλιμακώθηκε ισχυρά, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μικρή ανοδική διακύμανση.

Στο Λασίθι παρατηρείται μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σχέση με προχθές, καθώς εντοπίστηκαν 6 κρούσματα, επανήλθε η πτωτική πορεία, και πλέον βρίσκεται κάτω από το όριο της περιοχής ανησυχίας.

Οι πίνακες:

ΧΑΝΙΑ

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στα Χανιά

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ηράκλειο

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ρέθυμνο

ΛΑΣΙΘΙ

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Λασίθι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ