Οι επιπτώσεις που έχει φέρει η πανδημία στους μαθητές – Το ερωτηματολόγιο των εκπαιδευτικών

οι-επιπτώσεις-που-έχει-φέρει-η-πανδημί-1208842

Ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει φέρει η πανδημία στους μαθητές του Δημοτικού, καλούνται να συμπληρώσουν οι εκπαιδευτικοί.

Πρόκειται για τις απόψεις των δασκάλων της πρωτοβάθμιας Γενικής Αγωγής σχετικά με τις ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και της τηλεκπαίδευσης στους μαθητές Δημοτικού.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Βρισκόμαστε στη συμπλήρωση ενός και πλέον χρόνου από την έναρξη της πανδημίας. Τα σχολεία έχουν ανοιγοκλείσει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί τουλάχιστον οι μισές εβδομάδες δια ζώσης διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ήδη, οι επιπτώσεις σε ψυχοκοινωνικό και γνωστικό επίπεδο των μαθητών είναι αρκετές, γεγονός που το αποδεικνύουν διεθνείς, αλλά και εγχώριες έρευνες. Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί εκτιμούν πως τα παιδιά βρίσκονται πίσω τόσο στην αφομοίωση, όσο και στην κάλυψη της ύλης.

Φαίνεται πως ακόμη και τα παιδιά που διαθέτουν κάποιο μέσο (υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό), προκειμένου να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, δυσκολεύονται αρκετά να αφομοιώσουν την νέα ύλη και επιπρόσθετα έχουν εμφανιστεί υψηλά ποσοστά διάσπασης προσοχής, καθώς η γρήγορη εναλλαγή εικόνων και ήχου συμβάλλει στο παραπάνω.

Τα παιδιά έχουν μετατραπεί σε απαθείς δέκτες πληροφοριών, χωρίς να μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να συμμετέχουν στη διαδικασία της μάθησης. Επιπλέον, έχουν εμφανιστεί συναισθήματα, όπως φόβος, άγχος, θλίψη και αγωνία, λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού τους και της αναγκαστικής κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το παρόν ερωτηματολόγιο θα συμβάλει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, σε εγχώριο επίπεδο, για τις επιδράσεις της πανδημίας τόσο στο ψυχοκοινωνικό όσο και στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους τους συναδέλφους/ισσες δασκάλους/ες και σας ζητάμε να γίνετε αρωγοί αυτής της προσπάθειας, συμπληρώνοντας σωστά και προσεκτικά το παρακάτω ανώνυμο ερωτηματολόγιο (θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά). Το link (Δείτε ΕΔΩ) θα παραμείνει ενεργό μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν δημόσια και θα είναι στη διάθεση των φορέων της εκπαίδευσης (Σύλλογοι, Ομοσπονδία, Γονείς κ.α.) με σκοπό την τεκμηρίωση των διεκδικήσεων του κλάδου για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων την πανδημίας από το κράτος.»

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook