Οι επιχειρηματίες των Χανίων στο ΕΒΕΧ – Ενημερώθηκαν για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων

οι-επιχειρηματίες-των-χανίων-στο-εβεχ-1620537

Η ηγεσία της Αναπτυξιακής Κρήτης ενημέρωσε τις επιχειρήσεις των Χανίων για την αξιοποίηση των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Το Επιμελητήριο Χανίων διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, στα γραφεία του, από κοινού με την Αναπτυξιακή Κρήτης/ ΕΦΕΠΑΕ, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αναπτυξιακά Προγράμματα και η χρηματοδοτική δράση του Μεταφορικού Ισοδύναμου: Δικαιούχοι & Προϋποθέσεις».

Η ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς στρατηγικής συνεργασίας των δύο θεσμικών φορέων της Οικονομίας της Κρήτης με στόχο τη συστηματική προώθηση και αποτελεσματική διαχείριση των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών πόρων προς όφελος της τοπικής Επιχειρηματικής Κοινότητας.

Η «Αναπτυξιακή Κρήτης», αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας πολλών χρόνων, των Επιμελητηρίων της Κρήτης και άλλων δυναμικών φορέων του Νησιού, αφού ήρθε να καλύψει την  ανάγκη της  ύπαρξης ενός σοβαρού και αξιόπιστου φορέα διαχείρισης  Κοινοτικών Πόρων για τις επιχειρήσεις. 

Μεταξύ άλλων φορέων της Οικονομίας της Κρήτης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης, Αντπεριφερειάρχης Κρήτης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, ο κ. Παντελής Πετσετάκης, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, ο κ. Ιωάννης Παυλάκης, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ, ο κ. Κώστας Σταυρουλάκης Πρόεδρος συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων, ο κ. Σπύρος Μπαλαντίνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Τυροκόμων Ν. Χανίων, ο κ. Γιώργος Βεργανελάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Διανομής τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων. ο κ. Μανόλης  Κοτσάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Ν. Χανίων, ο κ. Ιωάννης Στριλιγκάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταλλοκατασκευαστών.

Τα στελέχη της Διοίκησης της Αναπτυξιακής Κρήτης, με επικεφαλής τους τον Γενικό Διευθυντή, κ. Αριστείδη Φραγκάκη, αφού παρουσίασαν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες και τις χρηματοδοτικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η Χανιώτικη Οικονομία και οι επιχειρήσεις της, στη συνέχεια ανέπτυξαν αναλυτικά το περίγραμμα και τη στόχευση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε τομείς στρατηγικής προτεραιότητας, όπως η Αναβάθμιση Επιχειρήσεων, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης, ο Ποιοτικός  Εκσυγχρονισμός και ο Τουρισμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, έδωσε έμφαση στα εξής: «Η Επιχειρηματική μας κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα «ταραγμένη» περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων της παγκόσμιας και της τοπικής μας Οικονομίας. Επιπλέον των αναπτυξιακών προγραμμάτων, ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε και στην ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Χανιώτικων επιχειρήσεων και των προϊόντων μας σε σχέση με το πιεστικό μεταφορικό – νησιωτικό κόστος.

Αυτό επιτυγχάνουμε και με τη νέα ενεργοποίηση του μέτρου του «Μεταφορικού Ισοδύναμου», για το οποίο ως Επιμελητήριο Χανίων πρωταγωνιστήσαμε ώστε πριν δύο χρόνια να επεκταθεί – έστω μερικά – και στο νησί μας από την Ελληνική Πολιτεία για να αποκατασταθεί σταδιακά η σημαντική αδικία εις βάρος μας έναντι των υπόλοιπων νησιών. Ενημερώσαμε τους συναδέλφους μας ότι μόλις ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης και για τη 1η φάση του 2022».zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook