Οι Ελληνοπόντιοι των Χανίων κατά της κυβέρνησης για τα δάνεια – «Αν έρθουν να μου πάρουν το σπίτι, θα το κάψω» | Videos + Photos

οι-ελληνοπόντιοι-των-χανίων-κατά-της-κ-1580153

«Όχι στην οικονομική γενοκτονία»

Βυθισμένοι στην απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες Πόντιοι στα Χανιά, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς. Καθημερινά δέχονται σωρηδόν ειδοποιητήρια για να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, τα οποία τους δόθηκαν πριν χρόνια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Σήμερα στα Χανιά οι Πόντιοι ενωμένοι, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο και διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και φωνάζοντας βροντερά το σύνθημα «όχι στην οικονομική γενοκτονία των Ποντίων».

Όπως υποστηρίζουν, το ελληνικό κράτος δεν τους βοηθά πλέον οικονομικά ως παλιννοστούντες ενώ φαίνεται να τους «βάζει το μαχαίρι στον λαιμό», στέλνοντάς τους ειδοποιητήρια πλειστηριασμών, μέσω των οποίων τους αναγκάζει να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγες μέρες, προκειμένου να αποφύγουν την έξωση.

Όπως δηλώνουν, δεν κάνουν πίσω και ζητούν μέριμνα από το κράτος, το οποίο υποστηρίζουν ότι τους έχει αδικήσει. Πρόκειται για ανθρώπους που παλεύουν για τα προς το ζην. Άλλοι είναι ηλικιωμένοι, άλλοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες και εργαζόμενοι.

«Πώς μπορώ να βρω 30.000 ευρώ μέσα σε λίγες μέρες ενώ δεν έχω μπορέσει να τα βρω μέσα σε τόσα χρόνια; Να μη στείλω το παιδί φροντιστήριο και δραστηριότητες; να το αφήσω να κοιμάται;», λέει χαρακτηριστικά ένας Πόντιος.

«Εάν έρθουν να μου πάρουν το σπίτι, θα το κάψω», δήλωσε άλλος ένας Έλληνας του Πόντου.

«Οι Πόντιοι είναι τίμιοι. Δεν θέλουμε να μας χαρίσουν τίποτα. Θέλουμε μια λογική δόση για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το δάνειο», λένε χαρακτηριστικά οι δανειολήπτες».

«Πρέπει να βρεθεί λύση για τους ανθρώπους που άφησαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν και δουλεύουν στην Ελλάδα. Είναι όλοι Έλληνες της διασποράς. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ρυθμιστούν τα δάνειά τους με ευνοϊκούς όρους , για να μην βρίσκονται στην δίνη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων», δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος, Παναγιώτης Μπατσαρισάκης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μπατσαρισάκης παροτρύνει όλους τους δανειολήπτες στους οποίους στέλνεται έγγραφο με τίτλο «Στο όνομα του ελληνικού λαού» να επικοινωνούν τους δικηγόρους τους «Να πηγαίνουν αμέσως στον δικηγόρο τους, διότι έχουν δικαιώματα και νομικά εργαλεία. Υπάρχει δυνατότητα να αντιδράσουν νομικά».

 

zarpanews.gr

4 thoughts on “Οι Ελληνοπόντιοι των Χανίων κατά της κυβέρνησης για τα δάνεια – «Αν έρθουν να μου πάρουν το σπίτι, θα το κάψω» | Videos + Photos

  1. ακου δα λογικη του κωλου. αν ερθουν να μου παρουν το σπιτι ΜΟΥ, θα το καψω, αντι να τους παιξω και να τους ξαπλωσω κατω οπως πρεπει.
    μα ειστε εντελως ζωα ορισμενοι

  2. Νομίζω δεν αντιλαμβάνεσαι την λογική του. Απλά σκέψου την Μονή Αρκαδίου! Γιατί την έκαψαν και δεν βγήκαν να τους την «παίξουν να τους ξαπλώσουν» όπως λές κι εσύ; Ποιοί είναι οι ήρωες τώρα για σένα;

    1. Οι εδικοί μου του Αρκαδίου δεν είχαν άλλη επιλογή, μαν. Ήταν είτε θάνατος είτε θάνατος. Και πήραν μαζί τους κάμποσους τούρκοι στη θυσία τους. Το θεμιτό, ηθικό και επιθυμητό.
      Ήρωας μου, για εμένα, είμαι εγώ και οι πράξεις μου.
      Και θα πάρω μαζί μου όσους χρειάζεται για να υπερασπιστώ αυτά που πιστεύω αληθινά.
      Την ίδια μου την Εστία.
      Εσύ πράξε ότι επιθυμείς

  3. Όταν άκουσα όλα αυτά που γίνονται στα αδέρφια μας που ξεριζώθηκαν για να έρθουν να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Μητέρα πατρίδα δεν το πίστευα. Έλεγα στο εαυτό μου δεν γίνεται αυτό, έδιωξαν είδη χιλιάδες νέους στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα. Δεν γίνεται να θελουν να βάλουν χέρι και στα όνειρα αυτών που πραγματικά έμειναν στην Μητέρα πατρίδα για να την στηρίξουν.

    Έχοντας όλο αυτό να τριγυρνάει στο μυαλό μου και τις τραυματικές εμπειρίες που είχα σαν παιδί, ότι δεν ήμουν μέλος της κοινωνίας στην Ελλάδα. Μου καρφώθηκε η σκέψη ότι πράγματι δεν είμαι Έλληνας, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό σε κανένα αδερφό μου. Τότε πήρα την απόφαση να κάνω DNA τεστ. Εκεί έφτασα, εκεί με έφτασαν μάλλον όλα αυτά… Μετά από ένα μήνα περίπου πήρα τα αποτελέσματά και πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα. Μόνο που δεν έκλαψα, 98,8% πόντιος! Ή τουλάχιστόν για την ώρα μέχρι να βρουν που ανήκει το 1,2%.

    Και λέω εγώ σε εσένα. Θα το έκανες αυτό; εγώ ΟΧΙ! Θα θυσίαζες τις αξίες των προγονών μας; εγώ και κανένας Πόντιος ΟΧΙ! Θα έβγαζες από το σπίτι του τον πατέρα σου την μανά σου για να το κάνεις ενοικιαζόμενο να βγάζεις χρήματα; Εγώ και κανένας Πόντιος ΟΧΙ!
    Αν είσαι ακόμα μαζί μου τότε γιατί αφήνουμε να το κάνουν τα αδέρφια μας στα αδέρφια μας; Γιατί πρέπει να βγαίνουν στους δρόμους να ζητάνε τα αυτονόητα; Γιατί τόσο καιρό δεν βγήκε κάνεις να τους εκπαιδεύσει; γιατί κανένας δεν βγήκε να τους στηρίξει και να τους καθοδηγήσει;

    Για αυτό θα πω μονάχα μια φράση. Ενωθείτε αδέρφια μου και δώστε μια μάχη σα μια γροθιά σε αυτήν την αδικία ενάντια όλων των Ελλήνων για να κρατήσουν την μονάκριβή τους κατοικία στην Μητέρα Πατρίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook