Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επενδύουν στο διάστημα | Photos

οι-ελληνικές-ένοπλες-δυνάμεις-επενδύ-1398273

Οι «Ένοπλες Δυνάμεις σε Τροχιά Διαστήματος». Τρέχουν τις εξελίξεις για την νέα εποχή στην αμυντική θωράκιση της χώρας. Μια νέα Διεύθυνση που δεν λείπει από καμία οργανωτική δομή σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων απέκτησε πρόσφατα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) που τρέχει με πυρετώδεις ρυθμούς τις διαδικασίες.

Σε μια εποχή που οι απειλές και οι προκλήσεις αυξάνονται, η χρήση του διαστήματος υπό την έννοια της αξιοποίησης και ανάπτυξης δυνατοτήτων είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ. Η νέα Διεύθυνση Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ έρχεται λοιπόν να καλύψει ένα κρίσιμο κενό. Μια μελέτη συμπερασμάτων των συγκρούσεων και κρίσεων που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος την τεράστια σημασία της εκμετάλλευσης της χωρικής διάστασης του διαστήματος μέσω των δορυφορικών συστημάτων για την συλλογή και την αναμετάδοση των πληροφοριών.

Από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε από την Γαλλική Διοίκηση Διαστήματος στο «Cité de l’Espace» στην Τουλούζη της Γαλλίας η Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση με την επωνυμία «ASTERX 2022», με την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ καθώς και με Παρατηρητές από άλλες Χώρες.

Η «ASTERX 2022», στην οποία οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν για πρώτη φορά με 2 Παρατηρητές, αποσκοπούσε στην αξιολόγηση, στην βελτίωση και στην ενίσχυση των διαδικασιών επιχειρησιακής εκπαίδευσης και των διαστημικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων, καθώς και στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής συνεργασίας στον τομέα του Διαστήματος.

Με την συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω Άσκηση ενισχύονται οι δυνατότητες επιχειρησιακής λειτουργίας της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ μέσω της συνεργασίας των φορέων εκμετάλλευσης του πεδίου του Διαστήματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και της απόκτησης τεχνογνωσίας και εμπειρίας επί των επιχειρησιακών διαδικασιών που διέπουν τη χρήση του.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook