Οι Έλληνες στη δεύτερη θέση συνωμοσιολόγων του κορονοϊού

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkin και η οποία δημοσιεύτηκε στον Guardian.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νιγηρία όπου σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο παραπάνω ισχυρισμός είναι «σίγουρα ή μάλλον αληθινός». Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ενώ ακολουθούν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ.

Όπως σχολίασε σύμφωνα με την εφημερίδα ο ψυχολόγος, Στέφαν Λεβαντόφσκι από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ο οποίος είναι ειδικός στην παραπληροφόρησης, «Κάθε τρομακτικό συμβάν – πανδημία, μαζικές δολοφονίες- που αφαιρεί από τους ανθρώπους μια αίσθηση ελέγχου, θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των θεωριών συνωμοσίας».

altsantiri.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ¨ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ¨ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ