Οι Έλληνες στη δεύτερη θέση συνωμοσιολόγων του κορονοϊού

οι-έλληνες-στη-δεύτερη-θέση-συνωμοσιο-1126844

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανθρώπων που θεωρούν ότι ο απολογισμός των θανάτων από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται σκόπιμα ως πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkin και η οποία δημοσιεύτηκε στον Guardian.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νιγηρία όπου σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο παραπάνω ισχυρισμός είναι «σίγουρα ή μάλλον αληθινός». Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, ενώ ακολουθούν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και οι ΗΠΑ.

Όπως σχολίασε σύμφωνα με την εφημερίδα ο ψυχολόγος, Στέφαν Λεβαντόφσκι από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ο οποίος είναι ειδικός στην παραπληροφόρησης, «Κάθε τρομακτικό συμβάν – πανδημία, μαζικές δολοφονίες- που αφαιρεί από τους ανθρώπους μια αίσθηση ελέγχου, θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των θεωριών συνωμοσίας».

altsantiri.gr

One thought on “Οι Έλληνες στη δεύτερη θέση συνωμοσιολόγων του κορονοϊού

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ¨ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ¨ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΣΙ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook