Οι εισπρακτικές Εταιρείες ενοχλούν… ανενόχλητες

Οι εισπρακτικές Εταιρείες ενοχλούν… ανενόχλητες και γι΄ αυτό 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Όπως καταγγέλλουν, εν μέσω της πανδημίας, οι εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν οχλήσεις στους δανειολήπτες προκειμένου να καταβάλλουν προκαταβολές για επαναρρύθμιση στα δάνειά τους«Η περίοδος που διανύουμε μέχρι και την οριστική υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για να βρεθούν οι οφειλέτες σε ακόμα δυσμενέστερη θέση», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης και Οικονομικών, να ενημερώσουν τι θα πράξουν για την άμεση προστασία των δανειοληπτών από τη μονομερή αυτή, ενέργεια των τραπεζών.

Ζητούν επίσης να ενημερωθούν με ποιους τρόπους και μηχανισμούς θα ελεγχθεί η εφαρμογή των σχετικών μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τις ελληνικές τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με βάση την τρέχουσα κατάσταση γενικής «καραντίνας» της χώρας και αν θα ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας από παράλογες απαιτήσεις των τραπεζών κατά την περίοδο που διανύουμε.

«Ήδη, μαρτυρίες δανειοληπτών κάνουν λόγο για ενοχλήσεις από τράπεζες που εξυπηρετούν το δανεισμό τους προκειμένου να τους κατατεθούν άμεσα προκαταβολές χρημάτων για επαναρρυθμίσεις δανείων. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να αποσκοπεί στην επιδίωξη εκ μέρους των τραπεζών να προλάβουν οποιοδήποτε κυβερνητικό μέτρο ή ανακοίνωση παγώματος των όρων ρύθμισης ή αποπληρωμής εξαιτίας της υγειονομικής πανδημίας του κορονοϊού.

Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητούνται τριπλάσια ποσά προκαταβολής από ό,τι γινόταν απαιτητό λίγες ημέρες νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει περίπτωση δανειολήπτη που ζητούνταν 150 ευρώ και τώρα ζητούνται 500 ευρώ» αναφέρουν οι βουλευτές.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι στις 19 Μαρτίου η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι θα αναστείλεις τη λειτουργία τους όσο διαρκεί η πανεπιδημία, Μετά από καταγγελίες πολιτών ότι καθημερινά δέχονταν τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες που εξακολουθούσαν να πιέζουν και να ζητούν πληρωμές χρεών. Τότε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε εκπομπή του Blue Sky, δήλωσε:

“Κλείνουμε τις εισπρακτικές εταιρείες για όσο διαρκεί η κρίση. Δεν νοείται η οποιαδήποτε όχληση για πληρωμή χρέους. Αφού η οικονομία σταμάτησε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες”. Κάτι που δεν έγινε ποτέ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ