Οι ειδικοί μίλησαν! Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να χωρίσεις

οι-ειδικοί-μίλησαν-πότε-είναι-η-κατάλλ-1538240

Όλες οι ενδείξεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι η σχέση σου έχει φτάσει στο τέλος της

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε έντονα την ανάγκη για συντροφικότητα και συναισθηματική επαφή με αποτέλεσμα τα ζητήματα ερωτικής φύσεως να μας απασχολούν έντονα. Μια ερωτική σχέση μπορεί να σου προσφέρει πρωτόγνωρα συναισθήματα και εμπειρίες, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στις οποίες επιβάλλεται να φύγεις και να προχωρήσεις παρακάτω.

Μια ματιά στον περίγυρό σου αρκεί για να διαπιστώσεις πως στη σημερινή εποχή πρωταγωνιστούν οι τοξικές σχέσεις. Εκατομμύρια γυναίκες υπομένουν καταστάσεις και συμπεριφορές που τις στεναχωρούν (ή τις προσβάλλουν) φοβούμενες ότι θα χάσουν το άλλο τους μισό ή απλά λόγω συναισθηματικής δυσκολίας να γυρίσουν σελίδα στην προσωπική τους ζωή.

Πότε πρέπει να βγεις από μια σχέση – Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί

Αν το πήρες απόφαση, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να θρηνήσεις έναν χωρισμό: Μπορείς να πας ένα ταξίδι αναψυχής, να βγεις για ποτό με φίλες, να ξεκινήσεις μια καινούρια δραστηριότητα ή να αφοσιωθείς στη δουλειά σου.

Η αλήθεια είναι πως οι πρώτες ημέρες μετά τον χωρισμό δεν είναι η πιο ευχάριστη περίοδος όμως οφείλεις να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου για να επεξεργαστεί τα νέα δεδομένα.

«Η διάλυση του αρραβώνα μου ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ», αναφέρει στο Refinery29 η dating expert, Natalia Juarez.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2022 σε 1.050 millennials που διεξήχθη από το VICE και την εταιρεία ψηφιακής προσωπικής χρηματοδότησης, SoFi, το 49% ανέφερε ότι παρέμεινε σε σχέσεις που δεν τους εξυπηρετούσαν πλέον για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς να λάβουν μέτρα και ένα άλλο 15% παρέμεινε περισσότερο από 5 χρόνια. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως το 45% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είχε μείνει σε τοξικές φιλίες για περισσότερο από ένα χρόνο.

«Για να χωρίσεις, πάντα θα πρέπει να διαταράξεις την αίσθηση της ηρεμίας. Θα πρέπει να δημιουργήσεις κάποια σύγκρουση. Ανεξάρτητα από το εάν φοβάσαι να ξεκινήσεις από την αρχή, είτε απλά να εγκαταλείψεις τη ζώνη άνεσής σου, ένας χωρισμός σημαίνει αναπόφευκτα αλλαγή», συμπληρώνει η ειδικός.

Οι έρευνες απέδειξαν πως η εμπιστοσύνη είναι μία από τις τρεις πιο βασικές αξίες που αναζητούν οι millennials τόσο στους τραπεζικούς εταίρους τους όσο και στους συντρόφους τους.

Σύμφωνα με την Juarez όταν κλονιστεί η εμπιστοσύνη σε μια σχέση, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον χωρισμό. Όπως τονίζει είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να συζητήσεις με τον σύντροφό σου για σοβαρά οικονομικά θέματα ή για την δημιουργία οικογένειας.

Αρκετά άτομα κρύβουν από τον σύντροφό τους σημαντικές λεπτομέρειες οικονομικής φύσεως με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάσμα και αμφιβολίες. Η επικοινωνία και η ειλικρινής συζήτηση είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης σχέσης γι’ αυτό το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλάς με τον σύντροφό σου για ό,τι σε απασχολεί.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook