Οι δύο δρόμοι για την επιδότηση έως 1.000 ευρώ για ηλιακούς θερμοσίφωνες

οι-δύο-δρόμοι-για-την-επιδότηση-έως-1-000-ευ-1535805

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το νέο πρόγραμμα για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα. Σύμφωνα με πληροοφορίες του Ελευθερου Τύπου, οι δύο είναι οι δρόμοι του προγράμματος.

Υπάρχουν σκέψεις το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί να ενσωματωθεί στον επόμενο κύκλο του «Εξοικονομώ», ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να έρθει ως ξεχωριστό – όπως το αντίστοιχο για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα για τους ηλιακούςθερμοσίφωνες θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ και η προκήρυξη του αναμένεται στις αρχές του νέου έτους, όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η διαδικασία για το πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση των των παλιών ενεργοβόρων θερμοσίφωνων και την αγορά και τοποθέτηση ηλιακών θα ακολουθεί το μοτίβο του «Εξοικονομώ» και του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», ενώ οι επιδοτήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια με εκείνα που ίσχυσαν στα ανωτέρω προγράμματα.

Έτσι οι δικαιούχοι θα χωριστούν σε τέσσερις εισοδηματικές ομάδες και η έκπτωση θα διαμορφωθεί ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση, περίπου 3,5 εκατομμύρια κατοικίες έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος και δυνητικά μπορούν να είναι δικαιούχοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook