Οι δημοτικές εκλογές στα Χανιά, οι κουμπάροι και το διαδικτυακό «ξεκατίνιασμα» που έρχεται…

οι-δημοτικές-εκλογές-στα-χανιά-οι-κουμ-713068

Πολύ καλό παιδί, με ποιον κατεβαίνει, θύμισε μου;

Αυτό που γίνεται στις φετινές εκλογές στον Δήμο Χανίων, δεν έχει προηγούμενο! Ο «Κλεισθένης» άνοιξε την όρεξη στους υποψηφίους Δημάρχους και αυτοί που «την πληρώνουν» τελικά είναι οι φίλοι, οι γνωστοί και οι συγγενείς τους…

Γιατί «κακά τα ψέματα» εκτός από τα 10 – 15 ονόματα (και πολλά λέω) που θα κάνουν «το παιχνίδι» σε κάθε συνδυασμό, όλοι οι υπόλοιποι λειτουργούν… επικουρικά, επικοινωνιακά και ελαφρώς συμπληρωματικά για να «κλείσουν τρύπες» ειδικά στις δημοτικές ενότητες εκτός Χανίων.

Γιατί ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα ξεπεράσει τους 800 μόνο για τον Δήμο Χανίων και τα τοπικά συμβούλια!

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και από τον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, νέοι που θεωρούνται σοβαροί, δείχνουν να έχουν πειστεί από την ρητορική των υποψηφίων και δέχονται να εκθέσουν τον εαυτό τους, συμμετέχοντας στα κοινά…

Άλλοι πάλι απλώς από ευγένεια υποκύπτουν στο «στενό μαρκάρισμα» που έχουν δεχτεί ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αρνούνται δημιουργώντας ακόμα και οικογενειακές παρεξηγήσεις!

Άσε που σε πολλές οικογένειες, οι ψήφοι θα… μοιραστούν καθώς εμφανίζονται υποψήφιοι σε παραπάνω από έναν συνδυασμό.

Πάντως, για την ώρα, η προεκλογική αντιπαράθεση (στο facebook πάντα) διεξάγεται «με το σεις και με το σας» καθώς οι σύμβουλοι αφενός γνωρίζονται λίγο – πολύ μεταξύ τους, αφετέρου, έχουν επηρεαστεί από το γενικότερο κλίμα «αστικής ευγένειας» που επικρατεί μεταξύ των Δημάρχων…

Και να τα like και οι «καρδούλες» από τον έναν στον άλλον και να τα «μπράβο χρυσή μου, καλή επιτυχία σου εύχομαι», «συγχαρητήρια, καλό αγώνα» και άλλα τέτοια «σαλιάρικα» που δίνουν και παίρνουν μεταξύ τους!

Μένει να δούμε αν όλα αυτά θα διατηρηθούν μέχρι τέλους η αν οι τωρινές «αγάπες» καταλήξουν σε διαδικτυακό «ξεκατίνιασμα» μεταξύ συγγενών και φίλων.

Όσο για εσάς τους υποψηφίους Δημάρχους, αυτούς που σας αρνούνται μην τους πιέζετε, δεν είναι προς τιμήν σας να καταλήξετε στις… ανεπιθύμητες κλήσεις.

Και ένα τελευταίο: Μη ρίχνετε τον πήχη και πολύ χαμηλά. Για 70 σταυρούς κρίμα είναι να γίνεσαι ρεζίλι κι εσύ και οι σοβαροί άνθρωποι των ψηφοδελτίων σας.

ΖΑΡΠ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook