Οι δημοσκόποι «τσακώθηκαν» για το αν θα δώσουν Exit Poll

οι-δημοσκόποι-τσακώθηκαν-για-το-αν-θ-1696440

Διαφορετικές γνώμες εκφράστηκαν, το μεσημέρι, κατά τη σύσκεψη των δημοσκοπικών εταιρειών, ενόψει του Exit Poll. Στο τραπέζι έπεσαν διαφορετικές γνώμες για το αν πρέπει, τελικά, να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα, με τουλάχιστον 3 εκπροσώπους να υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι μακριά από το επίσημο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Κι αυτό γιατί αρκετοί ψηφοφόροι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν και να ενημερώσουν τις εταιρείες για το τι ψήφισαν πίσω από το παραβάν.

Η άλλη πλευρά υποστήριξε ότι παρά τις αρνήσεις των ψηφοφόρων να συμμετάσχουν στη διαδικασία του Exit Poll, το αποτέλεσμα θα είναι αξιόπιστό σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Η άποψη αυτή ήταν αυτή που τελικά πέρασε και έτσι θα δούμε κανονικά το Exit Poll.

Τι περιέχει το ερωτηματολόγιο του Exit Poll

Στο ερωτηματολόγιο που παίρνουν έξω από τα εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι, καλούνται να απαντήσουν ποιο είναι το ανώτερο επίπεδο σπουδών που έχουν, ποιο είναι το κόμμα που ψήφισαν, στην πίσω σελίδα του ερωτηματολογίου επίσης μεταξύ άλλων θα πρέπει να απαντήσουν ποιο κόμμα ψήφισαν το 2019, αλλά και πότε αποφάσισαν το κόμμα που θα ψηφίσουν.

Τι ώρα βγαίνει το Exit Poll

Στις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες έρχεται και η πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, με τα ιδιωτικά κανάλια να μεταδίδουν το κοινό exit poll που θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023 και τον νικητή

Φέτος, τα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε πολύ νωρίς, με τα μεταμεσονύκτια θρίλερ να ανήκουν στο παρελθόν, Συγκεκριμένα η Singular Logic σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα σε πάνω από το 10% της επικράτειας. Το 10% θεωρείται το όριο για να έχουμε ένα πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

«Ασφαλές αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30, συν πλην 0,5%» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Singular Logic κ. Δημήτρης Μπακάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από εκεί και πέρα, η εταιρία εκτίμησε ότι το νωρίτερο στις 21:00 και μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Τι ώρα θα ανακοινωθούν σταυροί και βουλευτές

Τα αποτελέσματα της «μάχης» για τους σταυρούς που κάποτε κρατούσε 24ωρα, για τις εκλογές 2023, θα έρθουν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα με 1 τα ξημερώματα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook