Οι χώρες που δίνουν από αγελάδες και διαμερίσματα μέχρι και… τσιγάρα μαριχουάνας ως προνόμια σε εμβολιασμένους

οι-χώρες-που-δίνουν-από-αγελάδες-και-δι-1240197

Διάφορα δέλεαρ χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις πολλών χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο για να πείσουν τους διστακτικούς πολίτες να εμβολιαστούν. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα οι χώρες τάζουν από αγελάδες έως και διαμερίσματα, αλλά και τσιγάρα μαριχουάνας.

Συγκεκριμένα, στη Μόσχα οι Αρχές διοργανώνουν κληρωτίδα όπου κάθε εβδομάδα, πέντε τυχεροί κερδίζουν από ένα αυτοκίνητο. Οπότε μαζί με την ανοσία μπορεί να κερδίσουν και ένα αυτοκίνητο.

Κάτοικοι στο Χονγκ Κονγκ συμμετέχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν διαμέρισμα αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων, ή ένα αυτοκίνητο Tesla ή μία ράβδο χρυσού. Άλλες ιδιωτικές εταιρείες συμμετέχουν στην εκστρατεία προώθησης εμβολιασμού προσφέροντας iPhone και δωροκάρτες στους εμβολιασμένους.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, η κάθε Πολιτεία προσφέρει τα δικά της… προνόμια.

Στην Ουάσινγκτον, για παράδειγμα, οι εμβολιασμένοι -είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη δόση- άνω των 21 ετών, μπορούν να παραλάβουν ένα τσιγάρο μαριχουάνας. Αυτό ισχύει για τους εμβολιασμούς που γίνονται σε δημόσια ιατρεία.

Τον Μάιο, η Νέα Υόρκη εφάρμοσε το πρόγραμμα «Vax and Scratch», κατά το οποίο στήθηκαν λαχειοφόρες αγορές όπου οι τυχεροί κέρδιζαν από 5 εκατ. δολάρια έως το ελάχιστο 20 δολάρια. Οι λαχνοί προσφέρονταν σε δέκα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στη Νέα Υόρκη, σε όσους έκαναν είτε την πρώτη δόση Pfizer είτε λάμβαναν το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Η Πολιτεία του Οχάιο διοργανώνει εβδομαδιαία λοταρία ως μέρος του προγράμματός της «Vax-a-Million», όπου ένας τυχερός λαμβάνει 1 εκατ. δολάρια. Επίσης, οι ανήλικοι εμβολιασμένοι ανταμείβονται με πλήρη υποτροφία σε οποιοδήποτε δημόσιο πανεπιστήμιο της Πολιτείας τετραετούς φοίτησης.

Η Πολιτεία του Μέιν από τον Μάιο προσφέρει άδειες ψαρέματος, εισιτήρια για αγώνες μπέιζμπολ, και δωροκάρτες σε αλυσίδα καταστημάτων.

Η Ολλανδία είναι η χώρα που εισήλθε πιο πρόσφατα στο… παιχνίδι ενίσχυσης του εμβολιαστικού της προγράμματος προσφέροντας στους εμβολιασμένους ως δώρο παστή ρέγκα, μία παραδοσιακή λιχουδιά.

Κάποια προγράμματα είναι πιο χαμηλών τόνων, όπως στη Μελβούρνη που αλυσίδα κινηματογράφων προσφέρει δωρεάν ποπ κορν και σοκολατένια ξυλάκια ως μέρος του προγράμματος «Free Snacks for Vax».

Στην περιφέρεια της Ταϊλάνδης Μάε Τσάεμ όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αγρότες, οι Αρχές προσφέρουν σε κλήρωση… αγελάδες. Μάλιστα, αναμένεται να κληρωθούν 27 αγελάδες, με τους αρμοδίους να λένε ότι η εκστρατεία τους είναι επιτυχημένη αφού ήδη έχει συμμετάσχει το 50% των κατοίκων.

Η Ινδονησία προσφέρει κοτόπουλα ώστε να πείσει κυρίως τους ηλικιωμένους και τους μουσουλμάνους που είναι πιο σκεπτικοί με το εμβόλιο, καθώς υπάρχει ο προβληματισμός αν είναι κάτι επιτρεπτό στο Ισλάμ.

Στη Λας Πίνας των Φιλιππίνων δέκα κάτοικοι που θα αποκτήσουν ανοσία θα κερδίσουν παράλληλα ένα πακέτο με «καλούδια» αξίας 100 δολαρίων. Το δέμα θα περιέχει φαγητά και άλλα είδη παντοπωλείου. Αξιωματούχοι στην πόλη Σαν Λούις προσφέρουν μία αγελάδα τον μήνα στους ανοσοποιημένους.

Στη Ρουμανία οι κάτοικοι μπορούν να διεκδικήσουν το παραδοσιακό έδεσμα mici, που αποτελείται από ψητά αλεσμένα ρολά κρέατος σε κυλινδρικό σχήμα φτιαγμένο από ένα μίγμα βοείου κρέατος, αρνιού με μπαχαρικά, όπως σκόρδο, μαύρο πιπέρι, θυμάρι, κόλιανδρο, γλυκάνισο, αλμυρό, και μερικές φορές μια αφή πάπρικας.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook