Οι χλιδάτες διακοπές του “μαϊμού” γιατρού – Πώς έτρωγε τα λεφτά των θυμάτων του σε Μύκονο και Σαντορίνη

οι-χλιδάτες-διακοπές-του-μαϊμού-γι-1067565

Τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, όπου συγκεντρώνεται η αφρόκρεμα του διεθνούς τζετ σετ, επέλεγε για τις διακοπές του ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα και άλλα τόσα ονόματα, που σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία ότι ευθύνεται για τον θάνατο ανήλικων παιδιών που έπεσαν θύματα των δήθεν ιατρικών γνώσεών του. Σε κάποιες από αυτές τις ξέγνοιαστες ημέρες, πίσω στον Ιούλιο του 2007, ο εμφανιζόμενος στους ασθενείς του ως δρ Νικόλαος Κοντός περπατά ανέμελος στο Ημεροβίγλι και στα Ματογιάννια φορώντας ροζ, φυστικί ή κοραλλί πουκάμισο και συνδυάζοντάς το πάντα με λευκό λινό παντελόνι. Έχει για συντροφιά του τη μέλλουσα σύζυγό του, αλλά και τον λογιστή του. Ο ίδιος παρουσιάζεται ως γιατρός, καθώς “ξεδιπλώνει” το ευρηματικό του σχέδιο, ενώ η κατσαρομάλλα ξανθιά γυναίκα συστήνεται ως κόρη του εφοπλιστή Λιβανού.

Ουδείς αμφισβητεί τότε την ταυτότητα του ζεύγους. Εξάλλου, τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, με τα οποία ο άνδρας πληρώνει τα ποτά, αλλά και το πεντάστερο ξενοδοχείο όπου διαμένει στη Μύκονο, αποδεικνύουν τη μεγάλη οικονομική επιφάνειά του. Ακολουθούν ανάλογες χλιδάτες διακοπές στη Σαντορίνη, όπου το ζεύγος απολαμβάνει αρκετά απογεύματα το ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα. Μετά από αρκετά χρόνια, θα αποδειχθεί ότι ο άνδρας με το φουσκωμένο πορτοφόλι έτρωγε σε εκείνες τις διακοπές τα χρήματα των θυμάτων του και πως η μέλλουσα σύζυγός του δεν ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, αλλά ενός φτωχού ζευγαριού από την Αλβανία.

Τον Νοέμβριο του 2007 το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και Αρχαγγέλων στην Κάντζα και ακολούθησε μεγάλο πάρτι σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου στα νότια προάστια της Αττικής. Η δεξίωση του γάμου, όπως αποκαλύπτει το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει στη διάθεσή της η Realnews, κόστισε 28.000 ευρώ.

Ο ψευτογιατρός κατάφερε να ζει σαν κροίσος χάρη στα κέρδη που αποκόμιζε από τα ανώνυμα, αλλά, κυρίως, από τα επώνυμα θύματά του. Ένα από αυτά ήταν ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, που τον έχει σύρει στα δικαστήρια καταγγέλοντάς τον για απάτη δεκάδων εκατομμυρίων. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας συνάντησε για πρώτη φορά τον Κοντοστάθη το 2003 σε ξενοδοχείο, έπειτα από παραίνεση συνεργατών του.

Ο Κοντοστάθης εμφανιζόταν ως ο άνθρωπος με τις υψηλές πολιτικές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις στην Αμερική που προσέφερε ποικίλες υπηρεσίες, από την επίλυση νομικών θεμάτων μέχρι την πραγματοποίηση επενδύσεων “μαμούθ”. Προκειμένου να πείσει τον επιχειρηματία για τις ισχυρές διασυνδέσεις του, εμφάνισε e-mail του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Φρανκ Καρλούτσι και του δισεκατομμυριούχου Ντέιβιντ Ρουμπενστάιν, οι οποίοι δήθεν στήριζαν με πολιτική επιρροή αλλά και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ένα τεράστιο project στην Κίνα.

Τον Οκτώβριο του 2007 ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς ταξίδεψε στην Κίνα μαζί με δικηγόρους αλλά και με τον Κοντοστάθη, καθώς ο τελευταίος τού είχε υποσχεθεί, με τις ευλογίες της Αμερικής, την υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου αξίας 100 δισ. δολαρίων. Στην επιστροφή, ο κ. Κοντομηνάς ενημερώθηκε ότι το κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του ταξιδιού δεν καλύφθηκε από την CIA, όπως του είχε πει ο Κοντοστάθης, αλλά από την τσέπη του επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας άρχισε να αμφιβάλλει για τον συνομιλητή του. Τον κάλεσε στη σουίτα του έβδομου ορόφου ξενοδοχείου στο Καβούρι και του ζήτησε εξηγήσεις. Όπως αναφέρουν πηγές καλά ενημερωμένες για εκείνη τη συνάντηση, ο Κοντοστάθης επέμενε ότι το σχέδιο προχωρά κανονικά και πως οι Κινέζοι ήταν πολύ ικανοποιημένοι από τη συνάντησή τους. Σύμφωνα με όσα λέγονται εκείνη τη στιγμή επενέβη μέλος της ασφάλειας του επιχειρηματία και έριξε ένα δυνατό χαστούκι στον Κοντοστάθη, επισημαίνοντάς του ότι η πραγματική του ταυτότητα έχει αποκαλυφθεί. Ο ψευτογιατρός αναγκάστηκε να ομολογήσει και ο επιχειρηματίας τού ζήτησε να φύγει, λέγοντάς του ότι θα τα πουν στα δικαστήρια.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook