Οι Χανιώτες ψωνίζουν για παιδιά και βαφτιστήρια – Υψηλές πωλήσεις σε παπούτσια και λαμπάδες | Photos + Video

οι-χανιώτες-ψωνίζουν-για-παιδιά-και-βα-1427089

Παπούτσια και λαμπάδες έχουν την τιμητική τους – Ικανοποιημένοι οι έμποροι παιδικών παπουτσιών και παιχνιδιών

Αυξημένη ήταν η κίνηση το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στα καταστήματα πώλησης παιχνιδιών αλλά και παιδικών παπουτσιών στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Οι νονοί βγήκαν στα μαγαζιά για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια για τα βαφτιστήρια τους, αγοράζοντας κυρίως παπούτσια και λαμπάδες. Συνηθίζεται το Πάσχα, τα δώρα στα παιδιά να είναι ένα ζευγάρι παπούτσια.

Στα καταστήματα επίσης, πραγματοποιούσαν πασχαλινές αγορές, γονείς, θείοι και παππούδες – γιαγιάδες.

Οι καταστηματάρχες της πόλης οι οποίοι ειδικεύονται στο παιδικό παπούτσι, μιλώντας στο zarpanews.gr εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την κίνηση των καταναλωτών τις τελευταίες ημέρες. Από την πλευρά τους οι καταναλωτές, δήλωσαν πως δεν βλέπουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές σε σχέση με πέρσι. Ιδιαίτερα στα παιχνίδια, οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Γιώργος Παντελάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος παιδικών παπουτσιών είπε πως: «Είμαστε μια χαρά, είμαστε ευχαριστημένοι. Οι τιμές από πέρσι σε μας δεν έχουν αλλάξει καθόλου».

Λαμπάδες

Στην αγορά υπάρχουν λαμπάδες για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια. Η τιμή μιας απλής λαμπάδας ξεκινά από 3 ευρώ και μπορεί με ένα παιχνίδι να φτάσει ακόμα και τα 50 ευρώ.

Όμως μια μέση λαμπάδα με παιχνίδι κυμαίνεται στα 10 ευρώ.

Η καταστηματάρχης Φιλία Αναστασάκη δήλωσε στο zarpanews.gr, πως οι Χανιώτες, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και ρίχνουν το βάρος των αγορών κυρίως στα παιδιά: «Ευτυχώς την τελευταία εβδομάδα έχουμε αρκετή κίνηση, ποικιλία και χαρά στα παιδιά. Το παιδί έχει προτεραιότητα για τους γονείς και τους νονούς. Μπορεί να δυσκολεύονται πολύ στα οικονομικά, αλλά δεν αμελούν τα δώρα στα παιδιά».

Υποτονική η κίνηση στα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα 

Υποτονική ωστόσο ήταν η κίνηση στα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Δώρα Κυριακάκη, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6, τόνισε πως η αγορά έχει αρχίσει να ζεσταίνεται και με την έλευση των πρώτων τουριστών ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη για την κίνηση των ντόπιων καταναλωτών την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

zarpanews.gr – Άννα Παπακωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook